ontwikkelingen in de branche
  • Veel vraag naar technici
  • Loyale markt van professionals
  • Vacatures staan lang open
recente successen
  • Test Engineer bij Ziuz
  • Adviseur Circulair Bouwen bij Primum
  • Technisch Software Engineer bij Sioux
Zo werken wij
  • Datagedreven recruitmentstrategie
  • Dedicated Life Science & Technology team
  • Talentpool met geschikte professionals

Engineering & Technology

Inzicht in de technische doelgroep

De technische sector groeit razendsnel, mede daardoor verandert ook de arbeidsmarkt in hoog tempo. Dankzij de aantrekkende economie en de technologische ontwikkelingen stijgt namelijk de vraag naar professionals binnen deze branche. De combinatie van deze ontwikkelingen en de loyale professionals binnen de markt zorgt dat het aantrekken van de juiste kandidaten voor technisch gerelateerde functies een steeds grotere uitdaging wordt.

Om deze vacatures wél succesvol te vervullen, is het van belang om inzicht in de doelgroep te verkrijgen, om te weten waar deze professionals momenteel werkzaam zijn en te bepalen wat zij belangrijk vinden in hun carrière. Deze kennis vormt de basis van een effectieve recruitmentstrategie. Dat is precies wat Dutchwebshark doet!

Wij geven organisaties inzicht in hun strategische arbeidsdoelgroepen. Dankzij onze specifieke analyses maken we onderbouwde beslissingen voor het proces en weten we precies aan welke knoppen we moeten draaien om succesvol te zijn. Elke organisatie heeft immers zijn eigen vraagstuk en elk vraagstuk verdient zijn eigen strategie.

Services

Ontdek onze strategieën voor organisaties die recruitment serieus durven te nemen.

It was a pleasure working with the folks at Dutchwebshark. They didn't just help us identify possible candidates, but actively worked with us to bring what we needed in candidates into focus. Thanks to their help, we were able to not only connect with the kind of professionals we were seeking, but also refine our recruitment procedures in the process.
Michael Wise Head of the Astronomy Group
De combinatie van het in kaart brengen van de markt en het vermogen om meerdere posities in te vullen, onderscheid Dutchwebshark in de markt
Dolf Ketelaar HR Directeur bij MOBA
Door continu samen aan de knoppen te draaien, finetunen we het proces en is de slagingskans veel groter dan bij een regulier bureau.
Eric Meijer Senior Recruiter bij GVB
Goede rapportages, transparantie en heldere communicatie: dat kenmerkt onze samenwerking met Dutchwebshark. Én, niet te vergeten, we zijn erg blij met de aanname van onze nieuwe Test Engineer!
Harrie Kok CFO bij ZiuZ

Meer weten over onze services?

Vraag alles aan Erwin.