Ontwikkelingen in de branche
  • Toenemende schaarste in de kandidatenmarkt
  • Voortschrijdende innovatie en ontwikkeling in de sector
  • Transities naar ICT organisatiestructuur
Onze successen
  • Plaatsing van twee Intershop Developers bij Jumbo
  • KLM: 4 Senior C++ Developers een aanbod in vijf weken tijd
  • Jumbo Tech Campus: met 11 hires 40% groei van development team.
Onze aanpak
  • Kennis van de markt
  • Een snel en doelgericht proces
  • Unieke en creatieve sourcing methoden

De Tech & Development branche

Kom in contact met de juiste Tech professionals

De Tech & Development branche is wellicht de meest overspannen arbeidsmarkt op het moment. De vraag naar professionals met de juiste vaardigheden op het juiste niveau stijgt ongekend snel en er zijn geen tekenen dat dit op korte termijn zal afnemen. Technologische ontwikkelingen en innovaties volgen zichzelf alsmaar sneller op. Concrete ontwikkelingen als Blockchain en Internet of Things staan nu nog in de kinderschoenen, maar de paralel met de opkomst en de daaropvolgende revolutie van het internet in de jaren 90 is gauw getrokken.

Tech speelt daarnaast een steeds grotere rol binnen de samenleving. Zo wordt steeds meer technologie zichtbaar in de handen van de consument, maar ondergaan ook veel organisaties de transitie naar een ICT organisatie. Banken, overheidsinstanties, scholen, allemaal draaien ze op technologie die zowel ontwikkeld als onderhouden moet worden. De vraag naar ontwikkelaars beperkt zich daarmee al lang niet meer tot tech bedrijven.

We zien dat organisaties en bureaus hierdoor bijna niet meer in staat zijn om de juiste Tech professionals aan te trekken. Om dit wel te realiseren, zijn kennis van de markt, een snel en doelgericht proces en een persoonlijke aanpak van cruciaal belang. Wat zijn bijvoorbeeld de drijfveren van een professional? Waar wordt zij of hij warm van? Wat is ervoor nodig om de professional tot een overstap te verleiden? Voorbeelden van vragen die wij onszelf dagelijks stellen om tot een match te komen die niet primair is gebaseerd op arbeidsvoorwaarden, maar ook op visie en overtuiging.

Wij doen dit niet vóór jullie, maar mét jullie. Door een nauwe samenwerking zijn wij continu in staat om samen onze strategie waar nodig dagelijks bij te stellen om onze gezamenlijke doelen te realiseren: het vinden en binden van de juiste professionals.

Services

Ontdek onze strategieën voor organisaties die recruitment serieus durven te nemen.

Jullie analyses onderbouwden mijn vermoeden. Daarnaast is het resultaat er: ondertussen hebben we al elf collega’s aangenomen.
Mariska Schoots Beleidsmedewerker Human Resources bij BKR
“De samenwerking met Dutchwebshark heeft onze talentpools vergroot en concreet geleid tot kennismakingsgesprekken met interessante kandidaten voor nu en in de toekomst. We hebben zelfs al meerdere kandidaten aangenomen!”
Liselotte Kloppenburg Senior Corporate Recruiter bij Intertrust
In samenwerking met Dutchwebshark organiseren we voor diverse strategische doelgroepen Experience Days. Tijdens deze Experiences levert Dutchwebshark een hoge kwaliteit én een hoge conversie. Mede hierdoor zijn wij in staat om te groeien als organisatie.
Arjen Maarse Recruitment Manager bij Specsavers
Dutchwebshark is voor ons een ideale partner bij onze werving. Ze kunnen het verhaal en gevoel van Quint haarfijn overbrengen aan potentiële kandidaten. Ze zijn eerlijk, stipt, kritisch en een hele fijne sparringspartner.
Rosalinde Brons HR medewerker bij Quint

Wil je meer weten?

Vraag alles aan Leslie.