ontwikkelingen in de branche
  • Vraag en aanbod matcht niet
  • Groot aantal ZZP'ers
  • Veel beweging in de markt
recente successen
  • 2 aanstellingen voor BI team bij Altrecht
  • Talentpooling voor Vivium Zorggroep
  • Succesvolle talentpool voor Cordaan van Verzorgende IG (3) & Verpleegkundigen niveau 4 & 5
Zo werken wij
  • Datagedreven recruitmentstrategie
  • Dedicated zorg team
  • Talentpool met geschikte professionals

Zorg branche

Jouw partner in recruitment

Het is geen geheim dat werknemers in de zorg heel schaars zijn. Vraag en aanbod liggen dusdanig ver van elkaar af dat organisaties zelfs cliënten moeten afwijzen. Daarnaast is dit een markt in beweging. Veel werknemers stappen over, dus ook het vasthouden van personeel is van groot belang. De uitdaging luidt dus als volgt: hoe vind en verbind je de juiste professionals aan je organisatie?

Deze uitdaging hoef je niet alleen aan te gaan, Dutchwebshark is graag jouw partner op dit gebied! Hierbij kijken we niet naar korte termijn oplossingen, we verbinden jouw organisatie voor de lange termijn aan de juiste professionals. Dit realiseren we door je inzicht te geven in de strategische arbeidsdoelgroepen van jouw organisatie, op basis van onze data stellen we samen de juiste strategie op.

Dankzij onze specifieke analyses maken we onderbouwde beslissingen voor het proces en weten we precies aan welke knoppen we moeten draaien om succesvol te zijn.

Services

Ontdek onze strategieën voor organisaties die recruitment serieus durven te nemen.

Voor mij is dit een win-win situatie: een snel recruitmentproces waarbij we strategisch personeelsmanagement toepassen gecombineerd met veel inzichten uit de markt die helpen om kwalitatief de beste mensen aan te trekken.
Floris Sterke HR Manager bij Gen25
De inzichten die jullie al tussentijds met ons deelden, zijn heel waardevol. Inzichten die niet alleen interessant zijn voor dit project, maar ook voor de toekomst.
Esther Jansen Senior Pensioenspecialist bij PGB
Door continu samen aan de knoppen te draaien, finetunen we het proces en is de slagingskans veel groter dan bij een regulier bureau.
Eric Meijer Senior Recruiter bij GVB
Dutchwebshark verbindt ons met schaars talent, door de samenwerking zijn wij in contact gekomen met interessante kandidaten!”
Els Wildenberg Talent Acquisition Partner bij Johnson & Johnson

Wil je meer weten?

Vraag alles aan Sander.