Recruitment = marketing

Recruitment is marketing, daar geloven wij in. Waar we niet in geloven, is zomaar een marketingcampagne draaien voor een vacature. Of één keer een mooi filmpje maken zonder te weten waar je doelgroep mee triggert. Kortom, niet schieten met hagel. Maar eerst het vizier scherpstellen door de doelgroep écht te leren kennen.

Zo starten wij altijd met het maken van een datagedreven Candidate Persona, doelgroeponderzoek dus. Op basis hiervan weten we exact:

  • wat jouw doelgroep belangrijk vindt in een baan;
  • wat drijfveren zijn voor een overstap;
  • op welke kanalen zij zich bevinden;
  • en ga zo maar door.

De optimale start van een effectieve recruitmentmarketingstrategie.

Recruitmentmarketingstrategie

Op basis van de Candidate Persona stellen we vervolgens samen de recruitmentmarketingstrategie op. Hoe die er precies uitziet? Dat hangt helemaal af van de wensen en behoeftes van je doelgroep. Zo kunnen we de doelgroep benaderen met allerlei vormen van content en op alle denkbare kanalen: van direct mail tot Facebook en LinkedIn. Allemaal compleet afgestemd op jouw doelgroep.

Hierdoor kom én blijf je op het netvlies van je potentiële werknemers. Net zolang tot ze klaar zijn voor een overstap en dus echt solliciteren. Niet alleen op korte termijn succes dus, maar ook in de toekomst.

Ben jij ook klaar voor een gerichte recruitmentmarketingstrategie?

Neem dan contact met ons op

STRATEGISCH PARTNER IN RECRUITMENT

Wij helpen organisaties slim te groeien dankzij een datagedreven oplossing voor elk recruitment(marketing) vraagstuk.

Service Image

Analyse

Verkrijg onmisbare inzichten in jouw arbeidsmarkt, Employer Brand of recruitmentproces.

Service Image

Advies

De inzichten uit de analyse vormen het fundament van een effectieve strategie.

Service Image

Executie

We geven niet alleen advies, onze experts voeren dit ook uit. Samen gaan we voor succes.

Service Image

Optimalisatie

We tillen samen jouw team en recruitmentproces naar het volgende niveau.

It's all about.... Data!

In elk proces speelt data intelligence een essentiële rol. Dit geeft stevige grip op en volledig inzicht in elk recruitmentvraagstuk. Hierdoor maken we samen beslissingen op basis van feiten. Onmisbaar om nu én in de toekomst succesvol te zijn.

Voor mij is dit een win-win situatie: een snel recruitmentproces waarbij we strategisch personeelsmanagement toepassen gecombineerd met veel inzichten uit de markt die helpen om kwalitatief de beste mensen aan te trekken.
Floris Sterke HR Manager bij Gen25
De inzichten die jullie al tussentijds met ons deelden, zijn heel waardevol. Inzichten die niet alleen interessant zijn voor dit project, maar ook voor de toekomst.
Esther Jansen Senior Pensioenspecialist bij PGB
Door continu samen aan de knoppen te draaien, finetunen we het proces en is de slagingskans veel groter dan bij een regulier bureau.
Eric Meijer Senior Recruiter bij GVB
Dutchwebshark verbindt ons met schaars talent, door de samenwerking zijn wij in contact gekomen met interessante kandidaten!”
Els Wildenberg Talent Acquisition Partner bij Johnson & Johnson

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Joyce!