Gericht sourcen

Of je het nu sourcen, candidate sourcing of recruitment sourcing noemt, het draait allemaal om hetzelfde: het zoeken én vinden van de juiste kandidaat. Dankzij een gerichte, proactieve en uiteraard datagedreven aanpak vinden onze sourcing experts geschikte kandidaten voor jouw vacature.

Ons proces kent een aantal vaste stappen:

1. We starten met een arbeidsmarktanalyse en een kick-off. Samen stellen we het profiel scherp. Zo weten we precies wie de juiste kandidaat voor jouw vacature is.
2. Onze experts brengen via online platforms, zoals LinkedIn, de markt rondom de werkplek in kaart.
3. Geschikte kandidaten benaderen we laagdrempelig en uit naam van jouw organisatie. Dat is direct een flinke boost van je Employer Brand.
4. Met geïnteresseerde professionals plannen we een telefonische kennismaking. Daarin kwalificeren én enthousiasmeren we de kandidaten.
5. Alleen geschikte en kwalitatieve kandidaten stellen we aan je voor. Daarna start je eigen sollicitatieprocedure. Hierbij blijven we uiteraard betrokken.

Slimmer recruitmentproces dankzij data

In dit hele proces speelt data intelligence een essentiële rol. Op elk moment kunnen we het proces bijsturen. Dat is mogelijk door per stap de conversieratio’s bij te houden en kwalitatieve data te verzamelen. Blijkt bijvoorbeeld dat minder professionals op onze benadering reageren dan verwacht? Dan optimaliseren we de communicatieteksten aan de hand van de opgedane data-inzichten. Zo weten we in elke stap van ons proces aan welke knoppen we moeten draaien om succesvol te zijn. 

Wekelijks rapporteren we over de voortgang van het project. Ook analyseren we samen de resultaten in het real-time dashboard. Zo ben jij altijd op de hoogte van de laatste status.

Neem zelf de regie in handen

Het grote voordeel van dit proces? We nemen je tijdrovend werk uit handen, namelijk het zoeken van de juiste kandidaten. Daarnaast krijg je alleen gekwalificeerde kandidaten te spreken én hoef je niet meer af te wachten tot iemand solliciteert. Dankzij onze proactieve candidate sourcing neem je dus zelf de regie in handen.

Wil jij ook de regie in handen nemen?

Neem dan snel contact met ons op

STRATEGISCH PARTNER IN RECRUITMENT

Wij helpen organisaties slim te groeien dankzij een datagedreven oplossing voor elk recruitment(marketing) vraagstuk.

Service Image

Analyse

Verkrijg onmisbare inzichten in jouw arbeidsmarkt, Employer Brand of recruitmentproces.

Service Image

Advies

De inzichten uit de analyse vormen het fundament van een effectieve strategie.

Service Image

Executie

We geven niet alleen advies, onze experts voeren dit ook uit. Samen gaan we voor succes.

Service Image

Optimalisatie

We tillen samen jouw team en recruitmentproces naar het volgende niveau.

It's all about.... Data!

In elk proces speelt data intelligence een essentiële rol. Dit geeft stevige grip op en volledig inzicht in elk recruitmentvraagstuk. Hierdoor maken we samen beslissingen op basis van feiten. Onmisbaar om nu én in de toekomst succesvol te zijn.

Voor mij is dit een win-win situatie: een snel recruitmentproces waarbij we strategisch personeelsmanagement toepassen gecombineerd met veel inzichten uit de markt die helpen om kwalitatief de beste mensen aan te trekken.
Floris Sterke HR Manager bij Gen25
De inzichten die jullie al tussentijds met ons deelden, zijn heel waardevol. Inzichten die niet alleen interessant zijn voor dit project, maar ook voor de toekomst.
Esther Jansen Senior Pensioenspecialist bij PGB
Door continu samen aan de knoppen te draaien, finetunen we het proces en is de slagingskans veel groter dan bij een regulier bureau.
Eric Meijer Senior Recruiter bij GVB
Dutchwebshark verbindt ons met schaars talent, door de samenwerking zijn wij in contact gekomen met interessante kandidaten!”
Els Wildenberg Talent Acquisition Partner bij Johnson & Johnson

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Joyce!