Een talentpool vol potentiële werknemers

Een talentpool bestaat uit kandidaten die goed bij jouw functie en organisatie passen, maar op dit moment nog niet klaar zijn voor een overstap. Om welke reden dan ook. Een talentpool zit dus vol potentiële werknemers. Zeker voor vacatures die regelmatig terugkeren is zo’n pool onmisbaar. Je hoeft namelijk niet meer bij elke vacature from scratch te beginnen. Een hele efficiënte manier van werven dus.

Het bouwen en onderhouden van de talentpool

Stap één is het opbouwen van de pool. Door proactief te sourcen brengen we de hele arbeidsmarkt van jouw specifieke doelgroep in kaart. We benaderen geschikte professionals en verzamelen data om de doelgroep echt te leren kennen. Hierbij spreken we kandidaten die wellicht al openstaan voor een overstap. Zo realiseren we – naast het langetermijndoel – ook op korte termijn hires. De professionals die nog goed op hun plek zitten, maar wel interesse hebben voor de toekomst vormen jouw talentpool.

Tijd voor stap twee: het onderhouden van de talentpool. Noodzakelijk om de pool tot leven te wekken. Daarom stellen we – op basis van de verzamelde data – een Candidate Persona op. Dit is een zeer gedetailleerde, datagedreven omschrijving van jouw doelgroep. Hierdoor weten we exact wat de drijfveren van de kandidaten in jouw pool zijn, wat zij belangrijk vinden in een baan en wat redenen kunnen zijn om een overstap te maken. 

Daar spelen we vervolgens op in. Denk aan het delen van interessante verhalen of uitnodigingen voor webinars en Inhouse Experiences. Op die manier bouw je een relatie op met pool op. En ben je als organisatie top-of-mind op het moment dat de kandidaat wél klaar is voor een overstap. Zo maak je van je talentpool een recruitmentmarketingstrategie voor de toekomst.

Wil jij ook een talentpool vol potentiële werknemers?

Neem dan contact met ons op

STRATEGISCH PARTNER IN RECRUITMENT

Wij helpen organisaties slim te groeien dankzij een datagedreven oplossing voor elk recruitment(marketing) vraagstuk.

Service Image

Analyse

Verkrijg onmisbare inzichten in jouw arbeidsmarkt, Employer Brand of recruitmentproces.

Service Image

Advies

De inzichten uit de analyse vormen het fundament van een effectieve strategie.

Service Image

Executie

We geven niet alleen advies, onze experts voeren dit ook uit. Samen gaan we voor succes.

Service Image

Optimalisatie

We tillen samen jouw team en recruitmentproces naar het volgende niveau.

It's all about.... Data!

In elk proces speelt data intelligence een essentiële rol. Dit geeft stevige grip op en volledig inzicht in elk recruitmentvraagstuk. Hierdoor maken we samen beslissingen op basis van feiten. Onmisbaar om nu én in de toekomst succesvol te zijn.

Voor mij is dit een win-win situatie: een snel recruitmentproces waarbij we strategisch personeelsmanagement toepassen gecombineerd met veel inzichten uit de markt die helpen om kwalitatief de beste mensen aan te trekken.
Floris Sterke HR Manager bij Gen25
De inzichten die jullie al tussentijds met ons deelden, zijn heel waardevol. Inzichten die niet alleen interessant zijn voor dit project, maar ook voor de toekomst.
Esther Jansen Senior Pensioenspecialist bij PGB
Door continu samen aan de knoppen te draaien, finetunen we het proces en is de slagingskans veel groter dan bij een regulier bureau.
Eric Meijer Senior Recruiter bij GVB
Dutchwebshark verbindt ons met schaars talent, door de samenwerking zijn wij in contact gekomen met interessante kandidaten!”
Els Wildenberg Talent Acquisition Partner bij Johnson & Johnson

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Joyce!