Marktontwikkeling
  • Hoge druk op HR- en recruitmentafdelingen
  • Talent wordt steeds schaarser
  • Inzicht in je doelgroep is cruciaal
Onze aanpak
  • Marktonderzoek als basis van ons proces
  • Team van data-experts
  • Effectieve combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve data
Het resultaat
  • Inzicht in jouw doelgroep & concurrentie
  • Datagedreven recruitmentstrategie
  • Conversieratio-optimalisatie en versterking van jouw Employer- en Job Brand

Data Intelligence

Vergeet aannames, ga voor feiten

Een verrassing is het niet: het is tegenwoordig moeilijk om de juiste kandidaten voor je vacature te vinden. Helaas laten veel bedrijven het daarbij, ze berusten erin dat ze niemand kunnen vinden. Terwijl het juist belangrijk is om een cruciale vervolgvraag te stellen: hoe komt het dat jouw organisatie de juiste kandidaat (tot nu toe) niet heeft binnengehaald?

Wij stellen deze vraag altijd. Het antwoord komt niet vanuit aannames of ons onderbuikgevoel, maar vanuit marktonderzoek, conversieratio’s en reacties van de professionals die wij spreken. Zo verkrijgen we inzicht in jouw Employer- en Job Brand, de drijfveren van de doelgroep, hun gemiddelde arbeidsvoorwaarden, de juiste manier om deze professionals te benaderen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Op basis hiervan geven we antwoord op bovenstaande vraag én bepalen we samen met jou een recruitmentstrategie die echt werkt. Niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst. Data is dan ook verweven in ons proces en het startpunt voor onze sourcing, engagement en marketingstrategieeën.

Onze expertises

Data als basis voor al onze expertises

icon

Sourcing

Wij vinden de 'onvindbare' kandidaat. Heb jij moeite je vacatures te vervullen? Onze sourcing experts gaan voorbij de grenzen van LinkedIn en vinden op basis van data de juiste professionals voor jouw vacatures.

icon

Engagement

Kom in contact met de beste professionals. Als storyteller van jouw organisatie komen wij persoonlijk, transparant en laagdrempelig in contact met de juiste kandidaten voor jouw organisatie.

icon

Marketing

Maak van recruitment een investering in de toekomst. Blijf top-of-mind bij je doelgroep én bouw een duurzame relatie op met de mensen die jij nu, morgen en over een jaar nodig hebt.

Dutchwebshark heeft zich verdiept in onze cultuur. Ik zou de aanpak van Dutchwebshark zeker aanbevelen: het leidt tot het vinden van goede talenten én je krijgt inzicht in de markt.
Lisa Huiskes HR-Adviseur BeFrank
Door continu samen aan de knoppen te draaien, finetunen we het proces en is de slagingskans veel groter dan bij een regulier bureau.
Eric Meijer Senior Recruiter bij GVB
Goede rapportages, transparantie en heldere communicatie: dat kenmerkt onze samenwerking met Dutchwebshark. Én, niet te vergeten, we zijn erg blij met de aanname van onze nieuwe Test Engineer!
Harrie Kok CFO bij ZiuZ
Tijdens een zoektocht levert Dutchwebshark mij vele nieuwe inzichten op basis van data. Ik geloof in deze aanpak, mijn moeilijk vervulbare vacatures gaan dan ook naar Dutchwebshark.
Jeroen Botman Recruitment Manager bij Makro