Marktontwikkeling
  • Geschikte kandidaten vinden kost veel tijd
  • Iedereen zoekt dezelfde professionals
  • Platformen en tools veranderen elke dag
Onze aanpak
  • Jouw eigen dedicated sourcers
  • Voorbij de grenzen van LinkedIn
  • Gerichte sourcing naar jouw profiel
Het resultaat
  • De beste professionals in kaart
  • Toegang tot de 'onvindbare' profielen
  • Klaar voor de engagement fase

The Next Level of Sourcing

Wij vinden de 'onvindbare' profielen

Tegenwoordig kan iedereen online op zoek naar kandidaten voor zijn of haar vacature. Zo heeft LinkedIn bijvoorbeeld een groot aanbod aan functionaliteiten die het zoekproces steeds makkelijker maken. Maar hier zit ook een nadeel aan. Natuurlijk kun je door een paar zoektermen in te typen potentiële kandidaten vinden, maar vind je dan echt iedereen? Het antwoord is simpel: nee.

Goed sourcen is een kunst, een expertise die je kunt leren en je niet zomaar even erbij doet. Bij Dutchwebshark hebben we daarom dedicated sourcing experts die alles van het vak weten. Wij geloven daarbij in de volgende combinatie: je markt en je klant kennen, de juiste platforms inzetten en de beste search string gebruiken.

Onmisbaar in dit proces is de menselijke factor. Jezelf inleven in klant én kandidaat is van cruciaal belang. Zo vinden wij voor jou de ‘onvindbare’ kandidaat.

Masterclass: The Next Level of Sourcing
Benieuwd hoe we dit aanpakken én zelf de laatste tips en tricks van onze experts leren? Kom dan naar onze masterclass!

Onze expertises

Benieuwd naar onze andere expertises?

icon

Data

Optimaliseer je recruitmentstrategie op basis van data. Dankzij marktonderzoek leren we jouw doelgroep écht kennen. Op basis hiervan bepalen we samen een recruitmentstrategie die echt werkt.

icon

Engagement

Kom in contact met de beste professionals. Als storyteller van jouw organisatie komen wij persoonlijk, transparant en laagdrempelig in contact met de juiste kandidaten voor jouw organisatie.

icon

Marketing

Maak van recruitment een investering in de toekomst. Blijf top-of-mind bij je doelgroep én bouw een duurzame relatie op met de mensen die jij nu, morgen en over een jaar nodig hebt.

Door continu samen aan de knoppen te draaien, finetunen we het proces en is de slagingskans veel groter dan bij een regulier bureau.
Eric Meijer Senior Recruiter bij GVB
Dutchwebshark verbindt ons met schaars talent, door de samenwerking zijn wij in contact gekomen met interessante kandidaten!”
Els Wildenberg Talent Acquisition Partner bij Johnson & Johnson
Tijdens een zoektocht levert Dutchwebshark mij vele nieuwe inzichten op basis van data. Ik geloof in deze aanpak, mijn moeilijk vervulbare vacatures gaan dan ook naar Dutchwebshark.
Jeroen Botman Recruitment Manager bij Makro
Jullie analyses onderbouwden mijn vermoeden. Daarnaast is het resultaat er: ondertussen hebben we al elf collega’s aangenomen.
Mariska Schoots Beleidsmedewerker Human Resources bij BKR