arbeidsmarktontwikkelingen
  • Organisaties transformeren in hoog tempo
  • Talent wordt steeds schaarser
  • Vacatures staan lang open
Kansen
  • Sta in direct contact met talent
  • Verkort de time-to-hire
  • Verbeter je Employer Brand
Zo werken wij
  • Creëren en managen van een talentpool
  • Voorstellen van gekwalificeerde kandidaten
  • Datagedreven adviezen

Talentpooling

Start nu met een lange termijn recruitmentstrategie.

Een lange termijn relatie opbouwen met de juiste professionals, veel inzicht in de specifieke doelgroep én de mogelijkheid om snel te acteren op organisatieveranderingen: dat realiseren we voor jou met onze talentpools.

In de talentpool vind je gekwalificeerde professionals die met jouw organisatie in contact willen staan. Door op regelmatige basis de interactie met de professionals aan te gaan, bouw je een persoonlijke relatie op met deze professionals. Hierdoor heb je de beste talenten binnen handbereik en speel je pro actief in op toekomstige vacatures. Zeker voor strategische en schaarse doelgroepen is deze aanpak een ‘must’!

Tegelijkertijd verzamelen en analyseren we continu data. De hieruit verkregen inzichten in de professionals, hun mobiliteit, carrièredrijfveren, arbeidsvoorwaarden en jouw Employer- en Job Brand presenteren wij periodiek. Op basis hiervan adviseren we over de optimalisatie van jouw werving- en selectieactiviteiten.

Onze dienstverlening

Zo doen wij recruitment anders dan de rest.

icon

In depth data onderzoek

Data is key! In alle stappen van ons proces verzamelen en analyseren we data. Dankzij de verkregen inzichten in jouw specifieke doelgroep bepalen we samen de meeste effectieve strategie.

icon

De beste professionals in kaart

Onze sourcing experts brengen iedere professional op de markt in kaart en enthousiasmeren de juiste kandidaten. Zo hebben we het beste talent voor jouw organisatie binnen handbereik.

icon

Strategisch partner

Een bewezen aanpak, transparantie in onze werkwijze, heldere doelstellingen, duidelijke communicatie en samen het optimale resultaat nastreven: dat kenmerkt onze samenwerking!

It was a pleasure working with the folks at Dutchwebshark. They didn't just help us identify possible candidates, but actively worked with us to bring what we needed in candidates into focus. Thanks to their help, we were able to not only connect with the kind of professionals we were seeking, but also refine our recruitment procedures in the process.
Michael Wise Head of the Astronomy Group
De combinatie van het in kaart brengen van de markt en het vermogen om meerdere posities in te vullen, onderscheid Dutchwebshark in de markt
Dolf Ketelaar HR Directeur bij MOBA
Door continu samen aan de knoppen te draaien, finetunen we het proces en is de slagingskans veel groter dan bij een regulier bureau.
Eric Meijer Senior Recruiter bij GVB
Goede rapportages, transparantie en heldere communicatie: dat kenmerkt onze samenwerking met Dutchwebshark. Én, niet te vergeten, we zijn erg blij met de aanname van onze nieuwe Test Engineer!
Harrie Kok CFO bij ZiuZ

Meer weten over onze talentpools?

Vraag alles aan Diede.