16 augustus 2018

Ik ben Maayke, Talent Consultant, oftwel Talent Shark, voor het retail team. Dit betekent dat ik diverse projecten manage voor onze retail klanten, in mijn geval voornamelijk Jumbo en Specsavers. Voor deze klanten organiseer ik veel events om strategische doelgroepen aan ze te verbinden.

Naam

Maayke Kester

Functie

Talent Consultant

Werkervaring

1 jaar werkzaam bij Dutchwebshark

Events

Om dit te realiseren, stuur ik Websharks aan. Zij brengen de doelgroep in kaart, bijvoorbeeld managers voor de Jumbo. Vervolgens komen we met deze professionals in contact, kwalificeren we ze en geschikte kandidaten nodigen we uit voor het event. Tijdens het event krijgen de deelnemers een kijkje in de keuken van de betreffende klant. Dit geeft de organisatie de kans om te laten zien wat ze te bieden hebben als werkgever. Op die manier creëren we fans of ambassadeurs. Geïnteresseerde professionals, en dat zijn er vaak veel, gaan daarna daadwerkelijk op gesprek. We merken dat deze werkwijze de kans op een aanname aanzienlijk vergroot.

Talentpools

Uiteindelijk zorg je voor grote talentpools van professionals binnen een bepaalde doelgroep. Uit deze pools kunnen we het hele jaar converteren wanneer een vacature vrij komt. Zo zorg je dat bedrijven niet meer ad hoc een vacature hoeven in te vullen. Wanneer de vraag ontstaat, is er eigenlijk al een kandidaat die op gesprek wil.

Deze talentpools geven ons ook inzicht in de doelgroep. Doordat we langere tijd op een specifieke groep focussen, hebben we de mogelijkheid om veel data te verzamelen. Daar kan je fantastische analyses op los laten en zo hebben we alle informatie om de strategie te optimaliseren.

Lange termijn relatie

Deze aanpak vraagt veel samenwerking met de klant, we zijn echt strategisch partners. Je gaat ook een lange termijn relatie met elkaar aan. Dat gebeurt overigens niet alleen met de klant, maar ook met de kandidaten. Je spreekt professionals meerdere keren, je weet waar degene staat in zijn of haar carrière en wat ze daarin belangrijk vinden. Ook van de klant weet je precies wat ze nodig hebben, wie bij de cultuur passen en aan welke punten een kandidaat moet voldoen.

Je bent dus veel met projectmanagement bezig, met het aansturen van de Websharks en het bellen van professionals om uiteindelijk het grotere doel te behalen. Daar krijg ik energie van! Aankomend jaar heb ik denk één keer in de twee á drie maanden een groot event. Het is onwijs leuk om daarnaar toe te werken en de klant te adviseren hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Als het event een succes is, is het de kroon op je werk.

Deel dit artikel

Joyce Jansen

Marketing Consultant

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Meer weten over werken bij dutchwebshark?

Vraag alles aan Saskia.