16 augustus 2018

Als data expert krijg ik de kans om data analyse en data advies te combineren, deze combinatie bij Dutchwebshark vind ik heel interessant.

Naam

Thijs van den Brenk

Functie

Data Shark

Werkervaring

2 jaar werkzaam bij Dutchwebshark

Wereld van verschil

Toen ik hier kwam werken, ongeveer twee jaar geleden, was de data afdeling nog een stuk kleiner. Er werkte maar één Data Shark. We begonnen met zijn tweeën rapporten op te stellen, waren veel bezig met de ontwikkeling van de afdeling en we zijn alle data gaan verzamelen. Het is een wereld van verschil tussen de rapporten van toen en nu. We zijn professioneler, commerciëler en we hebben diverse rapportages.

Ik combineerde het werk altijd met mijn studie. Dat is af en toe lastig, je kan namelijk helemaal losgaan in deze baan. Als je een idee hebt, krijg je alle kans om het uit te werken. Voor mij is dat een uitdaging, omdat ik veel ideeën heb en ze allemaal wil uitwerken. Dan is het af en toe moeilijk een goede balans te bewaren. Voor mij is dit wel een fijne afwisseling van mijn studie en het zorgt dat ik intellectueel uitgedaagd blijf.

Consultancy

Ondertussen houd ik me steeds meer met consultancy bezig. Ik ga vaker naar klanten om een ander verhaal te vertellen dan alleen rapporten te presenteren. Het was altijd al mijn ambitie om meer een adviesrol te pakken. Ik merkte namelijk dat ik het voeren van gesprekken bij klanten erg interessant vind. Echt de case induiken en organisaties verder helpen, daar wil ik graag verder in groeien. Daar krijg ik gelukkig ook de ruimte voor.

Daarnaast is het datateam erg gezellig. We praten over van alles en nog wat. Dat gebeurt ook tijdens meetings, maar dan gaan we wel in op de inhoud. We kunnen goed brainstormen en discussiëren, daarbij zijn we het soms ook heel erg oneens met elkaar. Ik ben bijvoorbeeld veel meer alfa waar Kevan, onze Team Shark, veel meer gericht is op de data. Deze discussies zorgen ervoor dat we beide kanten belichten en samen de beste aanpak bepalen.

Wil je elke dag beter worden en jezelf ontwikkelen? Dan is dit de plek waar je moet zijn!

Deel dit artikel

Joyce Jansen

Marketing Consultant

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!