24 december 2021

Vergeet je standaard verkooppraatjes: werken bij Dutchwebshark is geen gewone salesbaan. Bij ons gaat het namelijk niet om het snel vullen van vacatures, maar om het geven van passend advies voor verschillende arbeidsvraagstukken op de lange termijn. Onze Business Development Managers nemen een groot deel van die adviesrol op zich: samen met de klant analyseren zij de situatie en gaan ze op zoek naar de juiste strategie. Dit vereist dus een heel andere manier van verkopen, die de Business Development Managers grotendeels zelf invullen. Next level sales dus.

Naam

Sander Mortel en Erwin van Krimpen

Functie

Director Clients en Senior Business Development Manager bij Dutchwebshark

Quote

Sander Mortel, Director Clients, en Erwin van Krimpen, Senior Business Development Manager bij Dutchwebshark, vertellen: “Iedereen kan een goede no cure no pay salesman zijn, maar dit is echt een ander niveau.” 

Ruimte voor de volgende stap

Sander: “Ik was me aan het oriënteren op sales in de recruitmentbranche, in eerste instantie bij verschillende “traditionele” bureaus. Hoewel ik de business heel interessant vond, twijfelde ik of het me wel de uitdaging zou bieden waar ik naar op zoek was. Toen ik Dutchwebshark leerde kennen en een praatje maakte met mijn toekomstige collega’s, voelde het direct goed. Ik kreeg het gevoel dat ik hier de volgende stap zou kunnen maken en de ruimte zou krijgen om dit zelf vorm te geven.” Erwin vult aan: “Voor mij gold hetzelfde. Ik werkte eerst voor een grote organisatie en was verrast door de kennis die Dutchwebshark, toen nog redelijk klein, in huis had. Zo’n jonge club met zoveel expertise op het gebied van recruitment: ik had het idee dat ik hier heel veel kon leren.”

Oneindige mogelijkheden

En zijn die verwachtingen waargemaakt? Sander: ”Voor mij zeker. De vrijheid die je hier krijgt, is fantastisch. Vanaf het begin nam ik het heft in eigen handen, niemand heeft mij verteld dat ik iets niet kon of niet mocht. The sky is the limit: je hebt een target, en je mag zelf invullen hoe je dit bereikt. Alsof je aan het ondernemen bent, maar dan binnen een bedrijf.” Ook Erwin ging vol energie aan de slag met de nieuwe uitdagingen: “Je bouwt zelf je portefeuille op en onderhoudt het contact met al je klanten, dus je moet echt al je skills inzetten om het succesvol te maken. Bij Dutchwebshark heb je de kans om die skills uit te bouwen naar alle facetten van sales, je maakt gelijk grote stappen.”

Het hoogste niveau

Wat het salesproces volgens de mannen vooral heel uitdagend maakt, is de inhoud van het product: “In tegenstelling tot de gemiddelde no cure no pay-sales, verkoop je bij Dutchwebshark eigenlijk iets abstracts: een missie, een strategie. Je overtuigt organisaties dus van een visie, in plaats van met een belofte. Hierdoor bedrijf je sales echt op een ander niveau. Gelukkig hebben we gewoon een enorm goed verhaal en staan we voor de volle 100% achter de datagedreven strategieën van Dutchwebshark” aldus Sander. Omdat je een langere samenwerking aangaat met een organisatie en als Business Development Manager gedurende het hele proces betrokken blijft, is je rol heel divers. “Eigenlijk voelt het niet alsof we verkopen, juist omdat we meer een adviserende rol hebben,” vult Erwin aan. “Met ons advies brengen we de directie van een organisatie tot nieuwe inzichten. Daardoor maak je echt impact bij een bedrijf op het hoogste niveau. En dat is een geweldig gevoel!”

Meer weten over hoe jij jezelf kan ontwikkelen bij Dutchwebshark? Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag meer!

Deel dit artikel

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Meer informatie?

Neem contact op met Sander!