28 januari 2021

De kop is eraf. De eerste maand van 2021 kan alweer de boeken in. Tijd voor een - wellicht ietwat pijnlijke - vraag: hoe is het met je goede voornemens, veranderplannen en doelstellingen? Helaas verdwijnt de helft van de goede voornemens half januari al in de prullenbak.

Doelen lijken onhaalbaar, de dagelijkse werkzaamheden eisen de aandacht op, de motivatie ebt langzaam weg of je hebt geen idee waar je bent gebleven. Redenen genoeg om de handdoek in de ring te gooien. Maar niét als jij een heldere roadmap hebt die je precies vertelt hoe je je doelen wel behaalt. Of je nou wat minder coronakilo’s, een ijzersterk recruitmentproces of een boost van je Employer Brand op je doelenlijst hebt staan, de roadmap is jouw BFF die ervoor zorgt dat je je doelen dit keer gewoon afvinkt.

ANWB-routekaart
Vergelijk de roadmap met een ouderwetse ANWB-routekaart waarop je vroeger de vakantieroute uitstippelde (en vergeet voor het gemak even de ruzies die dit onderweg opleverde). In essentie doe je met een roadmap namelijk niets anders: je creëert de beste route van punt A, de huidige situatie, naar punt B, de gewenste situatie. Zo maak je inzichtelijk welke stappen je moet zetten om je doel te behalen, wat je allemaal nodig hebt om de reis af te leggen en –  belangrijker nog – wie je daarvoor nodig hebt. Vaak zit dit ongeveer in je hoofd of heb je het uitgewerkt in een omvangrijk plan. Zet dit plan om naar een visuele roadmap. Hierdoor zie je letterlijk wat er moet gebeuren en wordt het een stuk makkelijker om de vlag op jouw Everest te planten. Breng daarvoor de volgende vier punten in kaart:

1. De huidige situatie
Het is onmogelijke om de beste route naar succes te bepalen als je niet weet waar je start. Breng daarom altijd eerst de huidige situatie in kaart. Wat doe je nu? Wat gebeurt er bijvoorbeeld als een vacature vervuld moet worden? Welke stappen zet je daarvoor? Wie is daarbij betrokken? Wat vind je prettig aan deze manier van werken en wat niet? En vergeet de belangrijkste vraag niet; waarom doe je dat op deze manier? Beantwoord deze vragen niet alleen zelf, maar stel ze ook aan anderen. Door je situatie vanuit meerdere perspectieven te bekijken, bepaal je exact jouw locatie op de kaart.

2. De gewenste situatie
Waarschijnlijk weet je ongeveer wat jouw stip op de horizon is. Je recruitmentproces verbeteren. Het Employer Brand boosten. ‘Iets’ met data doen. Helaas is ongeveer in dit geval niet goed genoeg. Bij Google Maps stel je ook niet alleen ‘Amsterdam’ in als bestemming, dan verdwaal je geheid. Nee, je gaat naar de Zekeringstraat nummer 42. Wees dus specifiek in het omschrijven van jouw gewenste situatie en stel concrete doelen.

3. Opbrengsten & kosten
Hoeveel geld zou je neerleggen voor een vliegticket naar Bali? Oké, in deze coronatijd ben je misschien best bereid er nog een nulletje achter te plakken. Maar bedenk vooraf goed of de kosten van de reis opwegen tegen de bestemming door de verwachte resultaten en uitgaven in kaart te brengen. Dit is niet altijd een makkelijke opgave, maar probeer het eens per tussenstap op te schrijven. Stel dat een nieuw ATS één van de stappen is in het optimaliseren van je recruitmentproces. Dan kun je heel nauwkeurig de kosten van een nieuw ATS afzetten tegen de tijd die een goed werkend systeem al jouw recruiters bespaart. Doe dit voor alle tussenstappen en bepaal op deze manier of jouw bestemming de investering waard is. En dat helpt direct om anderen van het belang van jouw bestemming te overtuigen, zie het volgende punt.

4. Stakeholders
Jij kunt wel graag naar Bali willen, maar als de rest van de groep een tentje op de Veluwe ook prima vindt, wordt het halen van je bestemming lastig. Het is dus belangrijk om anderen te overtuigen van jouw doelen en je reis daarnaartoe. Bedenk goed wie je allemaal nodig hebt om je doel te bereiken en wie je dus moet overtuigen van het belang van dit proces. Door dit vanaf moment één op je netvlies te hebben en iedereen direct mee te nemen, zorg je dat iedereen aan boord is. Dit voorkomt verrassingen en hoge drempels onderweg.

Door je route naar succes zorgvuldig in kaart te brengen, heb je een heerlijke tool in handen om je doelen te behalen. En met zo’n visuele roadmap krijg je ook zin om aan je reis te beginnen. Wil jij hier ook mee aan de slag? En zouden templates, interviewvragen en andere tips & tricks jou dus goed uitkomen? Sluit dan donderdag 4 februari aan bij onze masterclass ‘Jouw roadmap naar recruitmentsucces’.

Deel dit artikel

Joyce Jansen

Marketing Consultant

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Meer weten?

Neem dan contact op met Joyce!