Uitdaging
  • Aantrekken psychiaters, GZ-psychologen en regiebehandelaren;
  • Zeer schaarse doelgroepen, zeker in de kop van Noord-Holland;
  • Loyale professionals die niet snel een overstap maken.
De Opvoedpoli
  • Valt onder de iHub-paraplu;
  • Basis- en specialistische jeugd-GGZ organisatie;
  • Behandelt kinderen en jongeren met (complexe) psychische problemen.
Resultaat
  • 2 GZ psychologen aangenomen;
  • Veel inzichten in de doelgroep verkregen;
  • Een talentpool voor de toekomst opgebouwd.

19 juni 2021

De Opvoedpoli behandelt kinderen en jongeren met (complexe) psychische problemen. Deze jeugdzorgorganisatie valt - net zoals de Nieuwe Kans, Altra en Horizon - onder de paraplu van iHub. Binnen de Opvoedpoli houdt Dineke Zijlstra zich met allerlei recruitmentvraagstukken bezig, met name gericht op het vervullen van de ‘lastige’ functies. Denk bijvoorbeeld aan psychiaters, GZ-psychologen en regiebehandelaren. Om de juiste professionals - voor nu én voor de toekomst - aan de Opvoedpoli te verbinden, is inzicht in deze doelgroepen onmisbaar. Daarom hebben ze de handen met Dutchwebshark ineengeslagen.

Naam

Dineke Zijlstra

Functie

Recruiter Healthcare bij de Opvoedpoli

Quote

"Jullie data bevestigde veel van onze vermoedens: we plukken nog lang de vruchten van deze samenwerking!"

Inzicht in de doelgroepen

“Ik ben heel enthousiast over de samenwerking”, vertelt Dineke direct. “Dankzij jullie hebben we meer inzicht in de eerdergenoemde doelgroepen. Zo weten we bijvoorbeeld waar ze zich bevinden en wat zij belangrijk vinden in een baan. Natuurlijk hadden we daar al een idee over, maar jullie bevestigden ons vermoedens met feiten en cijfers.” Zo bleek bijvoorbeeld dat er relatief weinig GZ-psychologen in de kop van Noord-Holland wonen. En degenen die georiënteerd zijn op Amsterdam, voelen er weinig voor om onze hoofdstad te verlaten. Het aantrekken van de juiste professionals, binnen deze toch al schaarse doelgroep, vormt hierdoor een grote uitdaging. “Dat was voor ons echt een eyeopener”, licht Dineke toe. “Verder kwam de sterke loyaliteit binnen deze doelgroepen naar voren. Ik merkte zelf al dat professionals op een eerste benadering via LinkedIn goed reageerden, maar dat de interesse in een vervolgstap uitbleef. Dit gevoel werd door jullie met data bevestigd, waardoor we ook intern het resultaat goed konden onderbouwen. Heel waardevol. Het is dus niet dat we niet goed zoeken, het is gewoon moeilijk.”

Een talentpool voor de toekomst

Natuurlijk blijft de samenwerking niet alleen bij feiten en cijfers. Al die data wordt ingezet om de beste kandidaten te vinden. Ondertussen zijn dan ook veel GZ-psychologen – óók uit de kop van Noord-Holland -, psychiaters en regiebehandelaren persoonlijk benaderd en gesproken. En niet zonder resultaat: twee professionals maakten al de overstap naar de Opvoedpoli. “Voor mij is het een groot voordeel dat we – naast de inzichten uit het onderzoek – ook fijne kandidaten spreken”, vertelt Dineke verder. “Kandidaten die al goed op de hoogte zijn van onze organisatie en dus niet helemaal blanco aan het gesprek beginnen.” Een groot deel van de gesproken professionals blijkt nog goed op hun plek te zitten. Niet verrassend voor deze loyale doelgroep, maar des te belangrijker om met ze in contact te blijven voor de toekomst. Daarom is uit deze kandidaten een talentpool opgebouwd en worden ze nu warm gehouden met content.  Dineke: “Heel fijn, daar plukken we over een paar maanden de vruchten van. Zeker bij deze loyale doelgroepen is zo’n talentpool haast onmisbaar.”

“Tijdens een samenwerking vind ik eerlijkheid en ‘doen wat je belooft’ onwijs belangrijk”, sluit Dineke af. “En dat zie ik terug. Jullie doen echt wat jullie zeggen en laten het ook weten als iets anders loopt dan verwacht. Dat maakt het een hele prettige samenwerking die gevoed wordt door transparantie.”

Deel dit artikel

Joyce Jansen

Marketing Consultant

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Meer weten?

Neem dan contact op met Joyce!