Talentpooling18 maart 2019

Halverwege 2015 sloegen Johnson & Johnson de handen ineen met Dutchwebshark om met twee belangrijke doelgroepen in contact te komen. Door twee succesvolle talentpools op te zetten, staan ze nu op lange termijn in contact met deze groepen en wordt hun Employer Brand versterkt.

Johnson & Johnson is een van oorsprong Amerikaans bedrijf dat ondertussen wereldwijd actief is in de farmaceutische industrie en medische- en consumentenproducten. Farmacie is het grootste deel van Johnson & Johnson, maar bij het publiek zijn waarschijnlijk de consumentenproducten het meest bekend. Denk daarbij aan merken als OB, Listerine, Compeed en RoC.

Lange termijn & Employer Brand

Om de organisatie te verbinden aan de juiste Quality Professionals en Engineers zijn voor beide doelgroepen talentpools opgebouw. De talentpools van Johnson & Johnson zijn al langere tijd actief, waardoor de voordelen duidelijk zichtbaar zijn. Zo zitten in elke talentpool op dit moment meer dan veertig professionals waarmee de organisatie langdurig in contact staat.

In beide talentpools zijn inmiddels meer dan 40 professionals opgenomen, waarmee Johnson & Johnson op lange termijn in contact staat.

Door maandelijks content te plaatsen, behoudt de organisatie het contact met de doelgroep, ook wanneer er even geen vacatures zijn. Daarnaast triggert het plaatsen van interviews en inhoudelijke stukken de professionals om regelmatig een kijkje te nemen in de talentpool. Op deze wijze komen de professionals continu in contact met de organisatie. Hierdoor zijn de talentpools niet alleen geschikt voor het invullen van vacatures, maar hebben ze ook een positief effect op het Employer Brand van Johnson & Johnson.

Resultaat

In beide talentpools zijn inmiddels meer dan 40 professionals opgenomen, waarmee Johnson & Johnson op lange termijn in contact staat. Op dit moment zijn vijf Quality Professionals aangenomen en drie Engineers. Het aannemen van de Engineers kwam zowel voort uit het organiseren van een erg succesvol event, waarbij de Engineering doelgroep echt een kijkje in de keuken van Johnson & Johnson kreeg, als het talentpooling traject.

Kortom, de talentpools zorgen ervoor dat Johnson & Johnson op lange termijn in contact staat met de beste professionals en ze versterken het Employer Brand van de organisatie. De talentpool is dus zeker niet alleen een vacature tool, maar heeft veel meer te bieden.

Dutchwebshark verbindt ons met schaars talent, door de samenwerking zijn wij in contact gekomen met interessante kandidaten!”

Els Wildenberg, Talent Acquisition Partner bij Johnson & Jonson

 

Deel dit artikel

Joyce Jansen

Marketing Consultant

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Meer weten over onze deze case?

Vraag alles aan Jorn.