De uitdaging
  • Inzicht in de doelgroep creëren
  • Een grote groep professionals op de lange termijn aan LSSP verbinden
  • In contact staan met de juiste kandidaten als het tijd is voor een overstap
De organisatie
  • Lean Six Sigma Partners
  • Consultancy & Training op het gebied van high performace
  • Praktijkgerichte trainingen en coaching
Het resultaat
  • Bewustwording van onze doelgroep
  • In kaart brengen van LSSP als werkgever
  • De eerste nieuwe collega al gestart

Talentpooling25 april 2019

Het primaire doel van onze samenwerking met Lean Six Sigma Partners (LSSP) luidt als volgt: ervoor zorgen dat we voor de lange termijn professionals verbinden aan de organisatie. Klaas Jan Oldenburger, Master Black Belt gecertificeerd Senior Lean Consultant & Trainer bij LSSP, neemt je mee in onze samenwerking.

Naam

Klaas Jan Oldenburger

Functie

bij LSSP als Master Black Belt gecertificeerd Senior Lean Consultant & Trainer

Quote

“De combinatie met jullie persoonlijke aanpak is heel sterk en past precies bij wat wij nodig hebben.”

Als consultancy- en trainingsbureau op het gebied van high performance zet Lean Six Sigma Partners zich voortdurend in om klanten te ondersteunen met het behalen van hun eigen ‘Next level in High Performance’. Binnen hun filosofie vinden ze het van groot belang om hun kennis te delen en juist kunde te ontwikkelen door het verzorgen van praktijkgerichte trainingen en coaching.

Een combinatie die aan de ene kant de kracht van de organisatie is, maar aan de andere kant ook een grote uitdaging met zich meebrengt als het gaat om het aantrekken van nieuwe werknemers. Waar vind je een consultant met kennis en ervaring vanuit bijvoorbeeld Lean Six Sigma of Agile, die tevens over uitstekende trainingsvaardigheden beschikt? Een uitdaging die we bij Dutchwebshark graag aangaan! 

Klaas Jan, kan je een korte introductie over jezelf geven?

“Tijdens een meeloopdag in een fabriek, als onderdeel van mijn traineeship bij een voormalige tak van Unilever, kwam ik voor het eerst in aanraking met de Lean Six Sigma methodiek. Aan het einde van deze dag wist ik zeker dat deze aanpak een rode draad in mijn verdere carrière zou gaan zijn, want ik was erg onder de indruk van de verbeterkracht die ik had gezien.”

“Bij LSSP, waar ik sinds 2015 werkzaam ben,  sta ik in mijn kracht dankzij de combinatie tussen het geven van training en het uitoefenen van het consultancy vak. Bij veel organisaties verzorgt een trainer alleen de training en is hij niet (meer) in de praktijk actief. Wij geloven dat je een betere trainer wordt als je beschikt over praktijkervaring, deze combinatie is voor ons van groot belang. Dit bemoeilijkt wel de werving van nieuwe werknemers, aangezien je niet vaak iemand tegenkomt die ervaring heeft met beide aspecten.”

 Hoe pakten jullie de werving in eerste instantie aan?

“We zochten voornamelijk via onze eigen netwerken naar nieuwe collega’s. Dit bleek helaas te beperkt om daadwerkelijk het verschil te maken en de juiste mensen aan te trekken. Daarom maakten we vorig jaar de bewuste keuze om een strategisch partner op dit gebied te zoeken. Via via kwamen we bij Dutchwebshark uit. Inmiddels is de eerste nieuwe collega al gestart!

Ons eigen netwerk bleek helaas te beperkt om daadwerkelijk het verschil te maken en de juiste mensen aan te trekken. Daarom maakten we vorig jaar de bewuste keuze om een strategisch partner op dit gebied te zoeken.

“Bij Lean Six Sigma zijn we continu bezig onze performance te verbeteren op basis van feiten en data. Dat past goed bij jullie inhoudelijke en datagedreven werkwijze. De combinatie met jullie persoonlijke aanpak is heel sterk en past precies bij wat wij nodig hebben.”

Wat was voor jou de toegevoegde waarde van onze data?

“Het primaire doel van onze samenwerking is: ervoor zorgen dat we voor de lange termijn een groep geschikte professionals verbinden aan LSSP. De rapportages dragen bij aan inzicht in die doelgroep. De data heeft ons vermoeden bevestigd dat kandidaten met zowel consultancy- als trainingservaring schaars zijn én hebben ons bewust gemaakt van de vijver waarin we vissen. Een echte Eye-opener was namelijk dat niet alleen onze directe concurrenten maar juist grote corporates op zoek zijn naar dezelfde personen.

Jullie vertellen niet zomaar een verhaal over ons. Jullie hebben de organisatie daadwerkelijk leren kennen waardoor het verhaal oprecht en juist is. Voor ons is dit cruciaal

Hoe ervaar jij onze samenwerking?

“Door een dergelijke samenwerking aan te gaan, stel je jezelf als organisatie kwetsbaar op. Daarom is het van groot belang dat een vertrouwensrelatie ontstaat, met iedereen binnen jullie organisatie is deze relatie aanwezig. Naast wederzijds vertrouwen ligt jullie kracht in het volledig begrijpen van onze organisatie. Jullie vertellen niet zomaar een verhaal over ons. Jullie hebben de organisatie daadwerkelijk leren kennen waardoor het verhaal oprecht en juist is. Voor ons is dit cruciaal!

Deel dit artikel

Joyce Jansen

Marketing Consultant

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Wil je meer weten?

Vraag alles aan Sander.