16 augustus 2018

Mijn naam is Job de Jong, ik ben werkzaam als Talent Shark. Dit doe ik vier dagen in de week en één dag werk ik als Data Shark. Mijn achtergrond ligt in de organisatiewetenschappen. Bij Dutchwebshark is het dan ook niet persé het recruitment deel wat mij aanspreekt, maar juist het helpen van onze klanten.

Naam

Job de Jong

Functie

Talent Shark

Werkervaring

2 jaar werkzaam bij Dutchwebshark

Ik adviseer organisaties hoe ze zich kunnen positioneren en we bepalen samen de juiste strategie om een moeilijke vacature in te vullen, een talentpool te bouwen, of het employer brand te vergroten. De combinatie tussen consultancy, data analyse en recruitment maakt het werk erg leuk en veelzijdig. Daarnaast helpt het klantorganisaties echt in het beantwoorden van hun recruitment vraagstukken en dat gebeurt in de recruitmentmarkt helaas nog veel te weinig.

Projecten

Geen dag is hetzelfde. De maandag staat redelijk vast. Dan staan veel meetings en besprekingen gepland, aangezien iedereen die dag op kantoor is. De rest is afhankelijk van je projecten. Je bent zelf verantwoordelijk wat, waar en wanneer je iets doet, als je maar de resultaten behaalt.

Als Talent Shark stap ik vanaf de kick-off in bij een project. Tijdens de kick-off is het belangrijk om een goed beeld van de organisatie en het profiel te verkrijgen. Vervolgens ga je de markt op, je benadert de doelgroep, je probeert professionals te spreken en je wilt een goed beeld verkrijgen van de mogelijke knelpunten. Vanaf daar bepaal je wat er moet gebeuren om succesvol te zijn en aan welke knoppen je moet draaien. Na het project vindt een eindevaluatie plaats bij de klant waarin je feedback vraagt en je de mogelijkheden voor de toekomst te bespreekt.

Meer inhoud om recruitment

Ik denk dat deze functie voornamelijk interessant is voor mensen die nu wel eens op hun werk zitten en denken wat is recruitment toch basic. Er moet toch meer te doen zijn binnen deze branche, ik moet meer kunnen doen om organisaties te helpen. Als je nu gelukkig wordt van jagen om vacatures te vervullen, dan heb je hier eerlijk gezegd niet veel te zoeken. Maar wil je meer, wil je projecten managen en wil je meer inhoud om de recruitment heen? Dan past Dutchwebshark perfect bij je!

Deel dit artikel

Joyce Jansen

Marketing Consultant

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Meer weten over werken bij dutchwebshark?

Vraag alles aan Juliëtte.