22 oktober 2020

We leven in onzekere tijden. Of we nu een quasi-semi-intelligente lockdown-light beleven of niet, dat je er behoorlijk ‘down’ van kunt raken, is zeker. Een recruitmentreflex zou kunnen zijn om alle processen, talentpools en vacatures voorlopig on hold te zetten. Begrijpelijk misschien, maar met het oog op de toekomst niet in alle gevallen handig. En dat terwijl er voor HR al zo’n mooi vaccin bestaat: data.

Data geven inzicht en grip

Waarom zijn data in deze tijden zo belangrijk voor je recruitmentproces? Dat kwalitatieve en kwantitatieve data je inzicht en grip geven, hebben we je al eens eerder uitgelegd. Nog even voor je samengevat: je kunt allerlei data verzamelen van en over je potentiële kandidaat. Van data uit zijn LinkedIn-profiel tot data die je haalt uit gesprekken met hem of haar. Door deze data slim te kwantificeren en aan elkaar te koppelen, kun je patronen blootleggen in je recruitmentprocessen. Zoals dat kandidaten telkens op een bepaald punt in het proces afhaken. Bijvoorbeeld vanwege de arbeidsvoorwaarden van een bedrijf. Met die keiharde gegevens kun je goed onderbouwde beslissingen nemen, denk aan het verbeteren van die voorwaarden. En je raadt het al, zonder data heb je geen houvast en ga je af op je onderbuikgevoel. 

Gedrag kandidaten in coronatijden

Door het coronavirus zijn het heden en de toekomst ineens weer een stuk mistiger geworden. Hoe gaat het de komende maanden met je organisatie? Kun je mensen blijven aannemen en zo ja, hoeveel heb je er nodig en wie precies? En staan professionals eigenlijk wel open voor een overstap? Dat alles maakt het lastig varen als recruiter of recruitmentmanager. Maar data vormen juist ook dan een ideaal navigatiesysteem. Ze maken bijvoorbeeld inzichtelijk of corona inderdaad een rol speelt in het gedrag van kandidaten. Worden ze defensiever en zijn ze minder bereid van baan te switchen?

Dat laatste, in combinatie met de onzekerheid over de toekomst van je bedrijf, kan je misschien wat terughoudend maken. Uit angst stop je dan ook maar even met je talentpools. Niet verstandig. Want juist als jij en je collega’s als team blijven opereren en als team data blijven verzamelen, maak je je klaar voor de toekomst. Ooit komen die vacatures echt wel weer. En je slaat echt de plank mis als je in de tussentijd het contact met je doelgroep hebt verloren. Blijf dus als team investeren in contacten met mogelijke kandidaten, met alle strategische functies. Verzamel vervolgens gestructureerd de data uit die gesprekken, zodat je in betere tijden startklaar bent. Of sterker nog, zelfs een voorsprong hebt op je concurrenten.

Positief de toekomst in

Nee, het zijn geen fijne tijden. En nee, je weet minder dan ooit wat de toekomst brengt. Maar ja, juist nu zijn data essentieel. Om zekerheid te krijgen in een onzekere wereld. Om grip te houden op wat dreigt weg te glippen. En vooral: als vaccin om de toekomst weer een stuk positiever tegemoet te treden!

Deel dit artikel

Paul Poley

Copywriter

Paul Poley is copywriter en schrijftrainer. Hij houdt ervan om best ingewikkelde materie zo toegankelijk mogelijk te maken. Paul is eigenaar van tekstbureau Poley Tekst: www.poley-tekst.nl

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Meer weten?

Neem dan contact op met Joyce!