16 augustus 2018

Ondertussen werk ik meer dan twee jaar bij Dutchwebshark als Sales en Account Manager. Hiervoor was ik werkzaam als vestigingsmanager bij Direct Force, een groot street marketingbureau. Vanuit die rol zat ik aan de andere kant van de tafel wanneer het gaat om recruitment. Ik zag met eigen ogen hoe lastig het kan zijn om de juiste mensen te vinden en hoe opportunistisch de wereld van recruitment is.

Naam

Sander Mortel

Functie

Business Development Manager

Werkervaring

2 jaar werkzaam bij Dutchwebshark

Ontwikkeling

Nu zit ik alweer twee jaar in deze rol en kijk ik terug op een mooie ontwikkeling. In deze tijd heb ik een mooi klantenbestand opgebouwd, waardoor mijn taken voornamelijk bestaan uit account management.

Momenteel besteed ik ongeveer 80% van mijn tijd aan bestaande klanten en ongeveer 20% aan het verkrijgen van nieuwe business. Gemiddeld loop ik drie tot zes afspraken per week. Die meetings gaan van het houden van kick-offs voor nieuwe opdrachten, tot het presenteren van een doelgroep onderzoek en het bespreken van nieuwe mogelijkheden. Verder ben ik bezig met facturatie, contracten opstellen en denk ik voortdurend na over de volgende stap.

Je maakt de uitdaging  zo groot als je zelf wilt

Onderdompelen in Dutchwebshark

In het begin moet je je helemaal onderdompelen in de visie van Dutchwebshark. Je hebt ongeveer twee maanden nodig om te begrijpen wat je ongeveer doet, na vier maanden snap je echt wat je doet en na zes maanden kan je het ook goed uitleggen. Dat kost tijd, maar dat betekent niet dat je geen successen behaalt in die periode. Zelf had ik na 2 maanden mijn eerste deal.

Dat is het mooie van onze dienstverlening. In eerste instantie verkoop je het als een product. Naarmate je beter begrip van krijgt van de diensten, ga je meer richting consultative selling. Je maakt de uitdaging dus zo groot als je zelf wilt.

De vrijheid bij Dutchwebshark spreekt mij het meest aan. Er is niemand die zegt dat ik iets niet kan.

Vrijheid

Mij spreekt de vrijheid bij Dutchwebshark het meest aan. Er is niemand die zegt dat ik iets niet kan. Twijfelt iemand toch? Dan ben ik vrij om mijn eigen idee uit te voeren. Zo hebben we bijvoorbeeld een salesproces wat we volgen, maar als je laat zien dat je een eigen manier hebt die goed bij jouw stijl past, ben je vrij om dat te volgen. Zolang het resultaat maar goed is. De bal ligt in je eigen handen en dat werkt fijn.

Daarnaast heeft Dutchwebshark een visie die iedereen hier gelooft. Dat is uniek! Als je kijkt bij andere bureaus zie je vaak haantjesgedrag, pakkencultuur en ellebogenwerk. Dat speelt hier totaal niet. We zijn allemaal hetzelfde soort mensen, ook al zijn we allemaal anders. Ook het sales team is complementair aan elkaar. De één verkoopt op enthousiasme, de ander op vertrouwen en de ander op inhoud. Als je dat van elkaar overneemt, zijn de mogelijkheden enorm!

Deel dit artikel

Joyce Jansen

Marketing Consultant

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Meer weten over werken bij dutchwebshark?

Vraag alles aan Juliëtte.