16 augustus 2018

Ik ben Celine: Sourcing Expert, oftewel Webshark, bij Dutchwebshark! Zelf kwam ik bij deze organisatie terecht, toen ik niet precies wist welke richting ik op wilde met mijn studie. Uiteindelijk beviel deze functie mij zo goed dat het me hielp in het maken van mijn studiekeuze, HRM is het geworden.

Naam

Celine Berings

Functie

Webshark

Werkervaring

Studie HRM & 1,5 jaar werkzaam bij Dutchwebshark

Deze studie volg ik in deeltijd en combineer ik met deze bijbaan. Beiden sluiten goed op elkaar aan, Dutchwebshark dient ook als casus voor mijn schoolopdrachten. Ik zie veel stof van mijn studie in de praktijk terug en daardoor leer ik snel.

Afwisseling

Binnen deze functie houd ik me bezig met het eerste deel van ons proces. Dit loopt van het bouwen van een search string, tot het zoeken van kandidaten, het scannen van profielen, het benaderen van professionals via LinkedIn en het inplannen van telefonische kwalificaties. Zoals je ziet, is het werk erg afwisselend.

In het begin start je met een aantal kleine taken, je werkzaamheden worden uiteindelijk steeds breder. Hierdoor eindig je met een wisselend schema en vele diverse taken. Daarnaast werk je voor verschillende vacatures. Ook hierdoor leer je veel! Op deze wijze doe je werkervaring op die de komende jaren zeker relevant is op de arbeidsmarkt.

Flexibel

We werken bij Dutchwebshark in een matrix organisatie. Je zit dus zowel in het Webshark team als in een branche team. Voor mij was dit altijd retail, hoewel ik momenteel ook veel werkzaam ben binnen andere teams. Met dit team heb je op elke maandag een meeting waarin je je doelen voor de komende week en het kwartaal bespreekt.

Hoewel dit heel leerzaam is, is het niet verplicht om hierbij te zijn. Soms gaat dat niet samen met je studie. Dat is ook het fijne van dit werk, het is zo flexibel waardoor de combinatie van werken en leren geen problemen geeft.

Deel dit artikel

Joyce Jansen

Marketing Consultant

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Meer weten over werken

Vraag alles aan Juliëtte.