3 juni 2021

Hoe vaak train jij je recruitmentskills? Misschien lees je elke week het laatste nieuws, sluit je aan bij inspirerende masterclasses of volg je regelmatig trainingen. Cruciaal, want recruitment is een vak. En in deze tijden zelfs een heel ingewikkeld vak dat continu verandert. Om al deze veranderingen bij te houden en - belangrijker nog - toe te passen, is training key. Wij geloven dan ook heilig in het credo wat al jaren bij ons aan de muur hangt: ‘elke dag beter worden’. Vanuit die overtuiging starten we met iets nieuws. Iets waar we achter de online schermen al lang mee bezig en wat we nu ein-de-lijk met jullie kunnen delen. Dinsdag 29 juni start namelijk de DWS Academy!

Speciaal voor iedereen in de recruitmentwereld die zichzelf wil blijven pushen. Nog slimmer wil worden. Op een andere manier naar het ‘standaard’ recruitmentspelletje wil kijken. Speciaal voor jou dus. Daar worden Saskia Honders en Diede Schuring – twee van de vele breinen achter deze academy – in ieder geval enthousiast van. “Dutchwebshark bestaat precies 10 jaar”, vertelt Diede trots. “In de afgelopen jaren leerden we zo ongelooflijk veel over het recruitmentvak. Hoe je de beste vriend van de hiring manager wordt bijvoorbeeld, hoe je op innovatieve manieren de beste kandidaten vindt of hoe je een slim en flexibel recruitmentplan neerzet. Eigenlijk hoe je op een hele leuke – en succesvolle – manier recruitment kunt doen.” “Ja!”, bevestigt Saskia. “We hebben met vallen en opstaan veel geleerd bij hele interessante klanten. Van grote multinationals tot kleinere partijen. Ondertussen kunnen we ons met recht experts noemen op het gebied van datagedreven recruitment. We doen niets liever dan die kennis delen en dit aan anderen leren. Daarom ook de logische stap naar de DWS Academy.”

Diede & Saskia, personal trainers van de DWS Academy

Recruitment is een vak

“Ik zie nog zo vaak bedrijven die recruitment ad hoc oppakken”, gaat Saskia verder. “Die nooit over de schouder kijken en denken: wat heb ik eigenlijk gedaan de afgelopen tijd? En nog veel belangrijker: wat heb ik hiervan geleerd? Zonde. Hierdoor blijf je in je vaste patroon hangen. Tegenwoordig zijn er juist zoveel verschillende routes naar succes. Maar die moet je wel eerst kennen.” “Kijk bijvoorbeeld naar het verschil tussen de recruitmentmarkt van 10 jaar geleden en die van nu”, vertelt Diede. “Vroeger had je ‘gewoon’ recruiters. Daar kwamen vervolgens sourcers bij, HR Recuitment Partners, recruitment marketeers. Tegenwoordig heb je recruitment campagne marketeers en ga zo maar door. Er wordt zoveel verwacht van recruiters dat jezelf ontwikkelen niet meer optioneel is, het is juist essentieel om je werk goed te kunnen doen. 

Op de vraag of de trainingen vanuit de DWS Academy dan vooral over theorie gaan, is het antwoord duidelijk: nee. “We houden niet van teveel theorie”, vertelt Saskia lachend. “We gaan juist de praktijk in. We willen dat je de volgende dag op het werk komt met een prachtig plan in handen waarmee je gelijk van start kunt. Van een strategische personeelsplanning tot een recruitmentdashboard dat je tijdens de training ontworpen hebt.” “Trainen is ook gewoon werken”, vult Diede aan. “Daarnaast willen we communities opbouwen. We brengen met de trainingen vakidioten bij elkaar, het liefst – ik denk dat iedereen daaraan toe is – fysiek op een vette locatie. Ook na de training ben je nog niet van ons af. We zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om kennis te blijven delen en te blijven sparren.” 

Teambuilding 

Saskia: “We starten met vier trainingen – het maken van een strategisch personeelsplanning, sourcing, recruitmentmarketing en datadriven recruitment – die we een aantal keer per jaar geven. We houden de groepen expres klein, zodat er alle ruimte is om van elkaars kennis te snoepen en te sparren. Wil je de training met jouw eigen team volgen? Dat kan natuurlijk ook. Samen zorgen we dat de training perfect aansluit bij de uitdagingen van jouw organisatie. We zorgen niet alleen voor een kennisboost. Ook teambuilding staat centraal. Echt even die teamspirit terughalen. Zorgen dat iedereen weer barst van de positieve energie. Zoals ik vaak zeg: je zou wel gek zijn als je het niet doet. ” 

Is jouw enthousiasme ook niet meer te stoppen? Mission accomplished! De allereerste training staat 29 juni op de agenda. Meld jezelf met een paar keer klikken dus snel aan. 

Bekijk de training
Deel dit artikel

Joyce Jansen

Marketing Consultant

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Joyce!