9 juli 2020

Ken je dat gevoel van een prachtige zonsopgang? Die heerlijke eerste zonnestralen. Ook op de arbeidsmarkt lijkt de zon weer voorzichtig te gaan schijnen. Na de gigantische keldering van het aantal vacatures de afgelopen tijd, klimt dit aantal sinds juni weer omhoog.

Hoewel de vacatures op MBO-niveau nog iets achterblijven, is de stijging op elk opleidingsniveau ingezet. Met name in technische functies – zoals engineering, bouw en installatie, reparatie en onderhoud – lijkt de vraag naar nieuwe professionals weer toe te nemen. Maar ook vacatures in bijvoorbeeld de verkoop en handel op WO-niveau blijven niet achter.

Opvallend is ook dat de vraag naar MBO-professionals in de gezondheidszorg begin dit jaar nog afnam. Het zal geen verrassing zijn dat daar vanaf april 2020 verandering in is gekomen. Dit is dan ook de enige beroepsklasse in deze top 5 waar de vraag naar nieuwe professionals in april en mei is gestegen.

De kracht van de coronastorm lijkt dus steeds verder af te nemen. Of hij ook blijft liggen, dat is natuurlijk de vraag. Schrijf je in voor onze mailing om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Wil je meer weten? Neem dan contact op met ons Data Intelligence team via intelligence@dutchwebshark.com.

Deel dit artikel

Joyce Jansen

Marketing Consultant

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Meer weten?

Neem contact met ons op