23 juli 2020

De Netflix-serie The Last Dance gezien? Zo niet, dan snel doen. Behalve dat het een intrigerende docu (9,2 op IMDB!) is, bevat de serie namelijk talloze lessen. Over hoe je je persoonlijke en teamdoelen opstelt én haalt bijvoorbeeld. Hieronder lees je hoe je dat realiseert.

Zorg voor een duidelijk individueel en teamdoel

In The Last Dance staat all time-basketbalfenomeen Michael Jordan centraal. Voor zijn pensioen had hij nog één droom: in het seizoen 1997-1998 met zijn Chicago Bulls voor de zesde keer de NBA-titel – eigenlijk het wereldkampioenschap – binnenslepen. En nog één keer samen die kampioensdans dansen… Maar hoe zorg je er – samen met je team – voor dat zo’n droom werkelijkheid wordt?

Cruciaal is dat je wéét wat jouw droom precies is. Wat wil jij bereiken in je werk? Waar word jij gelukkig van? Wat maakt je enthousiast? Waar maak je écht impact mee? Zodra je jouw persoonlijke doel superscherp hebt, is het tijd om te kijken naar het team- en organisatiedoel. Het is belangrijk dat deze twee met elkaar in lijn zijn. Dat is essentieel om gelukkig en succesvol te worden in je werk. De praktijk leert dat dit zeker nog niet overal zo is.

Haal die doelen in 3 stappen

Doelen helder stellen is één, ze uiteindelijk ook behalen is waar het natuurlijk om draait. En daar komt de echte topsportmentaliteit om de hoek kijken. Het gebeurt te vaak dat in mooie brainstormsessies doelen worden gesteld, maar daar blijft het dan helaas bij. Het gaat om gedrevenheid, passie en focus. Met de volgende 3 stappen ga je die doelen ook echt halen:

1. Hak het einddoel op in subdoelen

‘We willen de grootste organisatie worden in onze branche’. ‘We willen andere bedrijven helpen groeien’. ‘We willen de klant- of kandidaattevredenheid vergroten’. Het zouden prima stippen aan de horizon voor jouw organisatie of team kunnen zijn, maar erg behapbaar zijn ze niet. Het is dan ook belangrijk goede subdoelen te stellen. In geval van de Chicago Bulls betekende dit: eerst de play-offs halen van de Eastern Conference, en vervolgens ronde voor ronde overleven tot aan de finale. Stap voor stap.

Wat zouden jouw subdoelen kunnen zijn? Stel dat je de grootste organisatie in je branche wilt zijn over 5 jaar. Eerst moet je dan duidelijk hebben wat daar allemaal voor nodig is. Wat betekent dit voor de mensen die je moet aannemen, in kwaliteit en kwantiteit? Vervolgens kun je een tijdlijn of een roadmap gaan maken. Wat moeten we per jaar, per maand en per week doen om het einddoel te bereiken?

2. Formeer een goed team en ga keihard trainen

Bij de Chicago Bulls zijn er mensen fulltime bezig met de teamselectie. Wie passen er wel en niet in het team om het doel te bereiken? Alleen met een topteam kun je het einddoel halen. We hebben je al eens laten zien wat de opstelling van jouw recruitment dream team kan zijn.

Met een aantal losse mensen/functies ben je er echter nog niet. Teambuilding is belangrijk om al die neuzen in één richting te krijgen. En elkaar de ruimte geven is minstens zo cruciaal. In The Last Dance kreeg de ultieme rebel Dennis Rodman opvallend veel ruimte om tussen wedstrijden door zijn ding te doen (lees: seks, drugs en rock ’n roll). Buiten de lijntjes kleuren dus, maar de uiteindelijke tekening werd er alleen maar mooier van.

Natúúrlijk moet je ook hard trainen om je doel te bereiken. Letterlijk kostte het Jordan en zijn team bloed, zweet en tranen. Zover hoef jij waarschijnlijk niet te gaan, maar toch: jezelf blijven ontwikkelen, beter worden in wat je doet, het kost je wél wat.

3. Strategy is key

Om subdoelen te halen, is bovenal een uitgekiende tactiek noodzakelijk. De technische staf van de Chicago Bulls zorgde daar wel voor. Tegenstanders werden tot op het bot geanalyseerd. Ook jij kunt perfect gebruikmaken van analyses om je subdoelen te bereiken. Stel bijvoorbeeld dat een subdoel is dat je 5 mensen per maand moet aannemen om je einddoel te bereiken. Dan is de vraag: hoe realiseer je die 5 mensen per maand? Een tactiek kan zijn om te achterhalen hoeveel gesprekken en hoeveel benaderingen van mensen nodig zijn om die 5 mensen binnen te halen. Beetje cliché, maar daardoor niet minder waar: meten is weten… Maar vergeet zeker ook de zachte data niet. Leer je doelgroepen kennen, krijg inzicht in hun drijfveren en bepaal op basis daarvan een goede strategie.

Na dit alles weet je exact wat je te doen staat om uiteindelijk – samen met je team – de kampioensdans te dansen! Wil jij hier gelijk mee aan de slag? Kom dan donderdag 30 juli naar onze masterclass ‘Echt impact maken – focus op het juiste doel’. Samen met Thijs van den Brenk (Data Intelligence Consultant) en Diede Schuring (Managing Director) stel je doelen op waarmee je écht impact maakt en zet je de eerste stappen naar die topsportersmentaliteit. Meld je snel aan, want vol = vol.

Deel dit artikel

Paul Poley

Copywriter

Paul Poley is copywriter en schrijftrainer. Hij houdt ervan om best ingewikkelde materie zo toegankelijk mogelijk te maken. Paul is eigenaar van tekstbureau Poley Tekst: www.poley-tekst.nl

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Meer weten?

Neem dan contact op met Joyce!

Masterclass 30 juli om 16.00 uur

Wil jij hier gelijk mee aan de slag? Kom dan  donderdag 30 juli naar onze masterclass ‘Echt impact maken – focus op het juiste doel’.

Meer weten? 
close-link