27 september 2018

Wie heeft het als sollicitant niet meegemaakt? Je gaat ergens solliciteren en je bent al een beetje zenuwachtig. Je komt binnen en je wordt tegenover drie managers, strak in pak, geplaatst die vraag, na vraag, na vraag op je afvuren. Helemaal doorgezaagd kom je uit het gesprek en dan slaat de twijfel toe. Heb je een goede indruk gemaakt? Had je niet sterker op die ene vraag kunnen antwoorden? En, wellicht het belangrijkste, wil je hier wel werken?

Laten we het omdraaien, wil jij als organisatie dat een kandidaat op deze manier een eerste indruk krijgt? Deze eerste momenten zijn ontzettend belangrijk en er zijn geen tweede kansen. Zeker in deze arbeidsmarkt waarin het steeds moeilijker wordt om de juiste talenten aan jouw organisatie te verbinden, is dit wellicht niet de meest effectieve manier. Je wilt een kandidaat juist enthousiasmeren om bij jouw organisatie te werken, niet afschrikken!

Aan de andere kant begrijpen we dat je een beeld van een kandidaat moet vormen, hij of zij moet natuurlijk aan bepaalde wensen voldoen. Maar het is net zo belangrijk dat de kandidaat een goed beeld van jouw organisatie vormt. Daarom hebben wij een alternatief voor het eerste sollicitatiegesprek in het leven geroepen: het koffiegesprek!

Nee, tijdens een koffiegesprek hoef je niet persé koffie te drinken en over koetjes en kalfjes te praten. Dit gesprek is wel een uitgelezen mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. Het doel is dan ook om de professional laagdrempelig kennis te laten maken met de organisatie, achter de ambities van de kandidaat te komen en hem of haar te enthousiasmeren!

Nee, tijdens een koffiegesprek hoef je niet persé koffie te drinken en over koetjes en kalfjes te praten.

Zijn jullie na afloop van dit gesprek allebei enthousiast? Dan kan je in een vervolggesprek meer de sollicitatiekant opgaan, hierbij raden we wel aan om de laagdrempelige trend voort te zetten. Je wilt het goede beeld wat de kandidaat nu heeft uiteraard niet verpesten.

Vijf tips

Wil je aan de slag met koffiegesprekken? Dan hebben we een aantal tips voor je:

1. Een goed koffiegesprek begint met het afstemmen van de verwachtingen. Zeg van tevoren tegen de kandidaat dat je elkaar beter wilt leren kennen en dat het een gelijkwaardig gesprek is. Zo hoeft hij of zij zich van tevoren ook niet te druk te maken.

2. Benadruk aan het begin nogmaals het doel van het gesprek, vraag de professional ook wat hij of zij uit het gesprek wil halen. Zo weet je zeker dat jullie beiden met dezelfde intenties het gesprek ingaan.

3. Vertel daarna meer over de organisatie, de cultuur en het team. Wanneer er tijd en ruimte is, is het ook aan te raden om een korte rondleiding door de organisatie te doen. Zo krijgt de kandidaat direct een goed beeld van de organisatie en de sfeer.

4. Tijdens dit gesprek wil je achter de ambities van de professional komen, op basis hiervan weet je ook of er een match is met de functie die je aanbiedt. Vraag bijvoorbeeld hoe diegene in zijn carrière staat, wat diegene leuk vindt om te doen in zijn werk en hoe diegene zijn of haar volgende carrièrestap voor zich ziet. Voorkom hierbij dat het een sollicitatiegesprek wordt waarbij je harde selectievragen stelt, toon daarom vooral veel interesse. Geef de kandidaat ook alle ruimte om zijn of haar vragen te stellen en ga daar uitgebreid op in.

5. Ook de afsluiting is van belang, vraag daarom hoe de professional het gesprek heeft ervaren en of alle vragen zijn beantwoord. Maak ook duidelijke afspraken over de vervolgstappen. Wij streven er bijvoorbeeld naar om binnen een week contact met elkaar op te nemen om te bepalen of we vervolgstappen willen zetten.

Bij Dutchwebshark zijn deze koffiegesprekken een belangrijk onderdeel van onze filosofie, wij zetten ons namelijk altijd in om de juiste match te maken tussen de ambities van de professional en de wensen van de organisatie.

Resultaat

Zowel voor de kandidaat als de organisatie heeft het inzetten van een koffiegesprek voordelen. Voor de kandidaat is dit een kans om een goed beeld van de organisatie te vormen, zo heeft hij of zij alle informatie om een weloverwogen keuze te maken. Anderzijds vorm jij ook een goed beeld van de kandidaat in een meer ontspannen setting dan een sollicitatiegesprek, zodat je op basis daarvan kan bepalen of je daadwerkelijk de juiste match voor je hebt zitten.

Bij Dutchwebshark zijn deze koffiegesprekken een belangrijk onderdeel van onze filosofie, wij zetten ons namelijk altijd in om de juiste match te maken tussen de ambities van de professional en de wensen van de organisatie. Het koffiegesprek is een belangrijke stap om achter deze match te komen.

Daarnaast is een koffiegesprek ook heel bevorderlijk voor je Employer Brand. Door een goed beeld van je organisatie neer te zetten en echt interesse in de kandidaat te tonen, kijkt hij of zij positiever naar de organisatie. Wanneer de professional aan zijn vrienden en familie vertelt hoe fijn het is om op deze wijze een organisatie te leren kennen, verspreid je positieve Employer Brand zich als een olievlek.

Wil je hier meer over weten over dit alternatieve sollicitatiegesprek? Neem contact met ons op of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Deel dit artikel

Joyce Jansen

Marketing Consultant

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Joyce!