Talentpooling17 augustus 2018

Niet meer ad hoc vacatures invullen, maar een pool van geïnteresseerde professionals opbouwen om te anticiperen op de groei van Jumbo. Om deze reden organiseerden we samen met Jumbo Supermarkten op 20 februari 2018 een netwerkevenement voor filiaalmanagers: de ‘Jumbo Experience Day’. Doel van dit event? Laagdrempelig kennismaken, elkaars ambities leren kennen en met elkaar in contact staan, voor nu of in de toekomst.

Veel concurrentie om de managers

Waar Jumbo zelf de organisatie van het evenement voor zijn rekening nam, zorgden wij dat er voldoende deelnemers aanwezig waren. Uit onze data bleek dat veel professionals voldoen aan het profiel, 11.876 om precies te zijn, maar dat er ook veel concurrentie is. In Nederland stonden in de voorgaande 16 weken namelijk 375 vergelijkbare vacatures open.

Een kijkje in de keuken

Via LinkedIn zochten we de juiste professionals en we nodigden hen persoonlijk uit. Veel van hen reageerden vol enthousiasme, vaak hadden ze niet eerder een soortgelijk evenement meegemaakt en ze pakten graag de kans om bij Jumbo in de keuken te kijken. Na een telefonische kwalificatie (ze moesten immers wel aan het profiel voldoen) waren maar liefst 38 professionals op 20 februari aanwezig.

De Experience Day

Tijdens de Experience Day werden zij ontvangen in de Foodmarkt van Jumbo in Veghel. Daar werd de visie van deze supermarkt op Food Retail gedeeld en gingen ze dieper in op de rol van filiaalmanager. Vanuit Jumbo waren ook 10 filiaalmanagers aanwezig om praktijkvoorbeelden te delen.

Na een rondleiding door de Foodmarkt ging de groep op speeddate met professionals van Jumbo om elkaar beter te leren kennen. Als afsluiting werd een borrel met walking dinner georganiseerd, een mooie gelegenheid om verder met elkaar te netwerken en ambities te delen.

Resultaat

Het enthousiasme bij de deelnemers én bij Jumbo zelf is op zich al een mooi resultaat. We hebben ideeën uitgewisseld en elkaar kunnen inspireren. Een quote van één van de deelnemers: “Wat een mooie, innovatieve manier om zo met elkaar kennis te maken en met eigen ogen te zien waar Jumbo zich mee bezighoudt.”

“Wat een mooie, innovatieve manier om zo met elkaar kennis te maken en met eigen ogen te zien waar Jumbo zich mee bezighoudt.”

Op het evenement zelf waren maar liefst 38 filiaalmanagers uit heel Nederland aanwezig. 19 daarvan zijn aangemeld in onze Talent Community en maar liefst 4 zijn ondertussen werkzaam bij de Jumbo.

Top of mind blijven bij de doelgroep

Professionals die momenteel goed op hun plek zitten, maar wel met Jumbo in contact willen blijven voor in de toekomst, komen in de Talent Community. In deze online applicatie van Dutchwebshark gaat de supermarktketen regelmatig berichten plaatsen en het gesprek aan om top-of-mind te blijven bij deze doelgroep. Zo heeft Jumbo bij nieuwe vacatures de juiste professionals al binnen handbereik.

Kortom, een evenement is een innovatieve manier om laagdrempelig met de juiste professionals in contact te komen, zeker in deze tijd waarin het steeds moeilijker wordt om mensen aan je organisatie te verbinden. Daarnaast zorgt dit ervoor dat Jumbo niet meer ad hoc op zoek hoeft naar goede kandidaten. We bouwen nu een pool op waarmee ze geïnteresseerde professionals binnen handbereik hebben. Zo kunnen ze snel anticiperen op de groei van deze supermarkt.

“Dit event zorgt ervoor dat Jumbo niet meer ad hoc op zoek hoeft naar goede kandidaten. We bouwen nu een pool op waarmee ze geïnteresseerde professionals binnen handbereik hebben”

Niet alleen voor Jumbo heeft dit voordelen. Dit evenement zorgde ook ervoor dat deelnemers een goed beeld van de supermarkt kregen doordat ook filiaalmanagers van Jumbo aanwezig waren. Op basis hiervan hebben ze alle informatie om voor zichzelf te bepalen of dit een organisatie is die bij hen past of niet. Via de talentpool kunnen ze verder op lange termijn met de supermarkt in contact blijven staan.

Deel dit artikel

Joyce Jansen

Marketing Consultant

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Meer weten over deze case?

Vraag alles aan Diede.