14 augustus 2019

Hoe is Specsavers als werkgever? Wat is de toekomstvisie van Specsavers op het gebied van oog- en hoorzorg? Past dit, nu of in de toekomst, bij mijn ambities? Om deze vragen te beantwoorden organiseerde deze grote optiek keten samen met Dutchwebshark inmiddels alweer vier events. Speciaal voor professionals uit de retail, optometrie en optiek wereld.

Naam

Ajen Maarse

Functie

Specsavers als HRD en recruitment specialist

Quote

Samen met Dutchwebshark hebben we events georganiseerd voor verschillende, vaak moeilijk te vinden, doelgroepen, zoals retail partners, opticiens en optometristen.

Tijdens de events leerden de deelnemers Specsavers beter kennen, gingen ze op speeddate met potentiële collega’s, iemand van Recruitment of de directeur en deelden ze ervaringen met vakgenoten. Arjen Maarse, HRD en recruitment specialist bij Specsavers, vertelt hier hoe hij deze events heeft ervaren.

Arjen: ”Samen met Dutchwebshark hebben we events georganiseerd voor verschillende, vaak moeilijk te vinden, doelgroepen, zoals retail partners, opticiens en optometristen. Allemaal met de intentie om deze professionals op laagdrempelige en interactieve wijze met ons te laten kennismaken. Van de professionals krijgen we eigenlijk altijd positieve, en soms verbaasde, reacties. Zo merken we vaak bij de retail professionals dat ze blij verrast zijn over de bedrijfsvoering van een optiek zaak, met name over de bijdrage die een commerciële retailer kan leveren.” 

Deze positieve ervaring heeft ondertussen tot meerdere aannames geleid, 17 in totaal.

”Deze positieve ervaring heeft ondertussen tot meerdere aannames geleid, 17 in totaal. We merken ook nu nog dat we professionals aannemen die bij eerdere events aanwezig waren. Dat is het mooie van zo’n avond. Je zet je Employer Brand op de kaart tijdens een event en dat heeft niet alleen op korte termijn effect.” Katrijn van Baar, Professional Recruitment Consultant bij Specsavers, voegt hier het volgende aan toe: “We merken dat de positiviteit als een olievlek verspreid, en dat dit ook leidt tot professionals die uit zichzelf contact opnemen, gedreven door positieve verhalen die zij horen.”

Kracht van samenwerken

”Om een succesvol event neer te zetten, combineren we ons eigen proces met de activiteiten van Specsavers. Arjen: “Hierbij is de resultaatgerichtheid van de Sharks erg prettig. Van tevoren stellen we een doel vast, bijvoorbeeld dat we 20 deelnemers op het event willen. Gedurende de route houden we in de gaten of bepaalde activiteiten wel of niet werken. Moeten we bijvoorbeeld bepaalde eisen bijstellen of moeten we kijken naar andere, creatieve (om)wegen? Het is belangrijk om out of the box te denken en verschillende dingen te proberen. We dagen elkaar continu uit en zo komen we samen tot een mooi aantal deelnemers en nog belangrijker: succesvolle en inspirerende events.” 

Zachte data 

“Ik vind het fijn dat Dutchwebshark tijdens de gesprekken veel zachte data verzamelt en vastlegt. Het vastleggen zelf is natuurlijk geen hogere wiskunde, maar wel belangrijk. Zo zorgden de eerste analyses voornamelijk voor bevestiging. Nu zien we een mooie trend ontstaan: het beeld dat mensen van Specsavers hebben wordt dankzij de events steeds positiever!”

Nu zien we een mooie trend ontstaan: het beeld dat mensen van Specsavers hebben wordt dankzij de events steeds positiever!

”Deze manier van dataverzameling voor recruitment activiteiten had ik niet eerder in de markt gezien. Dutchwebshark maakt optimaal gebruik van de digitale mogelijkheden die we tegenwoordig hebben. Op basis van de data worden de juiste activiteiten op de juiste wijze ingezet. Daarnaast nemen ze ook de uitvoering over, het handwerk om het zo maar te noemen. Voor mij is dat absoluut de toegevoegde waarde van Dutchwebshark!” 

Deel dit artikel

Joyce Jansen

Marketing Consultant

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Meer weten?

Neem dan contact op met Joyce!