16 augustus 2018

Ik ben Daniël, inmiddels ben ik alweer een jaar werkzaam als Webshark op medior niveau. Toen ik hier kwam, was ik bezig met de laatste fase van mijn Bachelor HRM op de HvA. Ik zocht een bijbaan die goed paste bij mijn studie en ook nog eens goed op mijn CV staat. Via een Facebook groep van de HvA zag ik deze vacature langskomen en die sprak mij direct aan.

Naam

Daniël Keates

Functie

Web Shark

Werkervaring

1 jaar werkzaam bij Dutchwebshark

Visie

Dutchwebshark heeft een duidelijke visie op het zoeken van de juiste kandidaten en gaat niet te werk als ieder ander recruitmentbureau. We werken op basis van data en we hebben een goed proces voor onze werkzaamheden. Het is innovatief, het gaat met de tijd mee en het is een mooie manier om de juiste kandidaten voor een vacature te vinden.

Ruim een jaar later ben ik nog steeds aan het leren. Je krijgt aldoor meer verantwoordelijkheden en je hebt de mogelijkheid om zelf bepaalde taken naar je toe te halen, als je dat wilt tenminste. Zelf help ik bijvoorbeeld met het inwerken van nieuwe Websharks. Ik leer ze datakloppen, searchen en breng ze de fijne kneepjes van het vak mee. Deze vaardigheden probeer ik zo goed mogelijk over te brengen, en dat is nog best lastig! Maar ook daar word ik elke dag beter in.

Searchen & uitnodigen

Op een normale dag ben ik aan het searchen naar de juiste kandidaten en soms nodig ik deze professionals ook uit. Gedurende de dag heb ik veel contact met de Talent Shark, ook als hij of zij thuis of bij de klant werkt. ’s Ochtends bespreken we wat we gaan doen en aan het eind van de dag geef ik een update over de zaken die goed gingen en de zaken die minder goed gingen.

Zelf blijf ik graag op de hoogte van de vordering van het project en ben ik benieuwd wat mijn bijdrage aan het resultaat was. Op die manier ben je daadwerkelijk onderdeel van het project, ook al werk je maar twee dagen per week.

Studie

Deze bijbaan is goed te combineren met mijn studie. De werktijden zijn flexibel en, net zoals bij de meeste studies, zijn twee dagen goed te doen. Daarnaast passen de werkzaamheden bij de studie HRM, een deel hiervan is immers recruitment. Op het moment dat je goed weet hoe je moet searchen en op welke wijze je de juiste kandidaten vindt, maakt het je werk een stuk makkelijker. Dit zijn goede skills waar je ook later veel aan hebt.

Op kantoor is iedereen collegiaal en er hangt een informele sfeer. Aan de andere kant neemt iedereen zijn of haar werk heel serieus. Volgens mij hebben ook alle studenten door dat je niet zomaar aan het zoeken bent, maar dat je van grote toegevoegde waarde bent voor een project. Je levert daadwerkelijk een bijdrage aan de dienst die we uiteindelijk opleveren. Maar aan de verhalen bij de lunchtafel merk je wel dat je gewoon met studenten werkt hoor!

Deel dit artikel

Joyce Jansen

Marketing Consultant

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Meer weten over werken bij dutchwebshark?

Vraag alles aan Juliëtte.