26 mei 2020

We hebben net voor de coronahectiek onze nieuwe Client Success Manager, Megan van Rooij, mogen verwelkomen. Ze heeft inmiddels met alle collega’s én klanten een virtueel koffiemomentje gehad en in korte tijd al veel impact gemaakt. Hoogste tijd om haar even voor te stellen!

Naam

Megan van Rooij

Functie

Client Success Manager

Hoe ben je in de recruitment terechtgekomen?

Megan: “Ha, dat is een goeie. Ik heb arbeidsrecht gestudeerd, maar ik wilde niet de advocatuur in. Via deze weg ben ik in de recruitment terechtgekomen, dit doe ik nu 6 jaar en nog steeds met heel veel plezier. Ik vind het vooral leuk om met mensen te werken en in achterliggende processen te duiken.  Zo analyseer ik bijvoorbeeld graag op basis van data hoe processen steeds iets beter of sneller kunnen. Denk aan het verkorten van de time-to-hire of het verhogen van de kwaliteit van een hire. Dat is ook waar Dutchwebshark zich constant mee bezighoudt, daarin hebben we elkaar helemaal gevonden.”

Waarom ben je bij Dutchwebshark komen werken?

“Vooral het datagedreven werken trok mij over de streep. We focussen ons niet alleen op de hire, maar kijken ook naar het proces. Samen met de klant bepalen we de (strategische) doelgroep, we zoeken uit hoe we de professionals gaan bereiken en we analyseren waarom een strategie wel of niet succesvol is. Verder is het niet ad-hoc vacatures invullen, maar hebben we echt een langetermijnstrategie. Doordat Dutchwebshark ook zoveel inzicht heeft in de markt kunnen we inhoudelijk het gesprek aangaan met onze klanten.”

Wat is jouw rol binnen Dutchwebshark?

“Ik ben Client Success Manager, dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor een aantal van onze klanten. Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd over HR en recruitment en dat komt mooi samen in deze rol. Het leukst is dat je bij verschillende klanten (nu nog virtueel) over de vloer komt, verschillende uitdagingen ziet en elke klant kunt adviseren over een gepaste strategie voor hun werving- en selectieproces. Dit doe ik natuurlijk niet alleen. Samen met onze data- en talent consultants halen we het beste uit een project.”

“Bij Dutchwebshark hoop ik dat we de manier waarop bedrijven recruitment aanpakken kunnen veranderen. Veel bedrijven schakelen nog traditionele werving- en selectiebureaus in, maar dit is vaak niet datagedreven en niet gericht op de toekomst. Dat blijft me verbazen, recruitment is juist zo’n belangrijk onderdeel van een organisatie.

Deel dit artikel

Joyce Jansen

Marketing Consultant

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Meer weten?

Vraag alles aan Joyce