12 augustus 2021

Begin juni mochten we Robin Schenk als nieuwste Talent Consultant verwelkomen. Een hele fijne versterking van ons team. Eerder werkte Robin als IT-recruiter bij een agency en twee maanden geleden maakte zij de overstap naar Dutchwebshark. Benieuwd waarom?

Naam

Robin Schenk

Functie

Talent Consultant

“In mijn eerdere werk was recruitment een stuk traditioneler”, vertelt Robin. “Door de manier van werken bij Dutchwebshark, kan je veel meer impact maken bij de klant. Dat miste ik voorheen, maar vind ik hier helemaal terug.”

Om die impact bij klanten te maken, is het inzetten van data onmisbaar. “Het geven van datagedreven adviezen sprak mij direct aan”, gaat Robin enthousiast verder. “Ik denk echt dat dit de toekomst van recruitment is. Met een strategische blik naar het vak kijken in plaats van hopen dat een kandidaat geplaatst wordt. De adviezen zelf variëren van recruitmentmarketing tot talentpooling en interimoplossingen. Dat zorgt direct voor veel afwisseling in het werk.”

Verschillende expertises

Robin: “Doordat je veel verschillende projecten oppakt, ben je ook de hele tijd met andere werkzaamheden bezig. Daarnaast werken we met meerdere expertises in het team, zoals sourcers, marketeers en data consultants. Die verschillende invalshoeken op het recruitmentvraagstuk zijn heel interessant én waardevol.” En ook de gesprekken met kandidaten hebben een andere insteek. “Bij arbeidsbemiddeling bij een agency ben je eigenlijk altijd gefocust op iemands ervaring”, licht Robin toe. “Nu ga je juist veel meer in op het persoonlijke stuk. In het gesprek wil ik echt de achtergrond van de kandidaat achterhalen en begrijpen wat iemand drijft. Dat maakt de gesprekken heel leuk.”

“Voor mij is dit echt een nieuwe ontwikkeling en een goede stap vooruit”, sluit Robin af. “En hierna, dat zien we later wel weer. De mogelijkheden om stappen te zetten en te blijven groeien, zijn er in ieder geval volop.”

Deel dit artikel

Joyce Jansen

Marketing Consultant

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Meer weten over werken bij Dutchwebshark?

Neem dan contact op met Saskia!