Finance6 december 2018

De arbeidsmarkt verschuift en die beweging is bepalend voor de inrichting van de recruitment processen. Een proactieve en persoonlijke aanpak zijn key, ook de NN Group gaat graag mee in deze ontwikkeling. Deze internationale financiële dienstverlener, onder andere bekend van Nationale Nederlanden, is altijd op zoek naar de beste specialisten in verschillende vakgebieden.

Om inzichtelijk te maken wie de beste professionals zijn, en hen persoonlijk en gericht te benaderen, is de samenwerking tussen de NN Group en Dutchwebshark gestart.  Hugo van Zelm, Recruitment & Labour Marketing Communication Lead van de NN Group & Nationale-Nederlanden – Nederland, deelt graag zijn ervaringen. 

Naam

Hugo van Zelm

Werkzaam bij

Recruitment & Labour Marketing Communication Lead van de NN Group & Nationale-Nederlanden – Nederland

Samenwerking DWS

''Dutchwebshark past goed bij ons en is in staat om uit te dragen wat wij belangrijk vinden''

Hugo, wat merk jij van de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt?

“Het is geen nieuws meer dat de arbeidsmarkt krapper wordt, dat merken we allemaal. Eerder konden we voor de werving genoegen nemen met het ‘post and pray’ principe: we plaatsten een vacature online, voldoende goede mensen solliciteerden en wij selecteerden de beste. Door de veranderingen in de markt verschuift dit proces, tegenwoordig ligt de nadruk steeds meer op de voorkant. We merken dat professionals, ondanks alle beschikbare technologieën in de huidige recruitment markt, een persoonlijke en directe benadering erg op prijs stellen.”

Hoe ontstond de samenwerking met Dutchwebshark?

“Djessie de Jong, onze oud-collega vanuit Delta Lloyd, ging bij Dutchwebshark aan de slag en bracht ons in contact. Wat ons met name aantrok is de combinatie van heldere informatievoorziening, goed begrip van de arbeidsmarkt, een volledig inzichtelijk proces en, heel belangrijk, een persoonlijke benadering van kandidaten. Daarnaast zijn jullie heel betrokken, jullie passen goed bij ons en zijn in staat om uit te dragen wat wij belangrijk vinden. Dat was voor ons doorslaggevend.

Dutchwebshark maakt de markt inzichtelijk, hierdoor weten wij  precies hoeveel mensen zich in de doelgroepen bevinden

”De afgelopen tijd lag de focus op de IT, met name SAP en DevOps, Finance en Risk professionals. Binnen deze doelgroepen hebben jullie professionals benaderd en uitgenodigd voor een koffiegesprek met NN Group. Een dergelijk koffiegesprek biedt professionals de kans om laagdrempelig kennis te maken met onze organisatie. Nu we proactief de markt op gaan, is dit heel belangrijk.”

”Voor ons waren deze koffiegesprekken nieuw en het was ook echt een eye-opener. Dit kwam met name door de snelheid waarmee we deze gesprekken moesten inplannen om de kandidaten vast te houden. Door de veranderende markt zijn kandidaten veel meer in controle en is snelheid van groot belang. Wat dat betreft hebben wij als recruiters ook een opvoedende rol naar de hiring managers. Gelukkig gaat het inplannen van deze gesprekken steeds beter en sneller.”

Wat is het resultaat van de samenwerking met Dutchwebshark?

“Doordat Dutchwebshark de markt inzichtelijk heeft gemaakt, weten wij nu precies hoeveel mensen zich in de doelgroepen bevinden. Jullie brengen ook continu de funnel in kaart, hierdoor zijn wij goed op de hoogte van het proces. Voor ons is dat erg prettig. Concreet zijn tot nu toe 5 professionals aangenomen. Natuurlijk wil ik altijd een hoger aantal hires, maar ik begrijp goed dat ik daar nog even geduld voor moet hebben. We zijn nu nog in de opbouwende fase.”

Jullie brengen ook continu de funnel in kaart, hierdoor zijn wij goed op de hoogte van het proces. Voor ons is dat erg prettig. Concreet zijn tot nu toe 5 professionals aangenomen

”We zien wel dat de talentpool van kandidaten steeds groter wordt, ook het aantal kandidaten met interesse in een koffiegesprek neemt toe en we verwachten dan ook dat het aantal kandidaten met een daadwerkelijke aanbieding alleen maar gaat stijgen.”

Deel dit artikel

Joyce

Marketing Shark

Als Marketing Shark houd ik jullie graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Dutchwebshark, talentpools, datagedreven recruitment en Job Branding!

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!