12 maart 2020

Beurzen crashen, landen gaan in lockdown, olieprijzen kelderen en het aantal besmettingen in Nederland neemt dagelijks toe. Het ‘griepje’ corona is het stadium van de onschuld allang voorbij. Wat is nu het beste medicijn voor je recruitmentafdeling?

Als het coronavirus pakembeet in de jaren tachtig van de vorige eeuw Nederland had bereikt, waren de consequenties voor recruitment ongetwijfeld levensgroot geweest. Op zijn best kwamen kandidaten naar je kantoor, waar je ze awkward zou moeten begroeten met je elleboog, je voeten of een buiginkje. Veel waarschijnlijker is het dat vacatures open bleven staan en dat het werk zich opstapelde.

Economische gevolgen

Hoe anders is het nu? De impact van het virus neemt weliswaar steeds schrikbarender vormen aan. Corona neemt zelfs hele happen uit de economie. Toch leert research dat as we speak – disclaimer: morgen kan alles weer anders zijn – nog maar weinig bedrijven effecten merken op hun recruitment. Neem het aannemen van nieuwe mensen. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa is een van de weinige organisaties die de hele hiring hebben bevroren. Overall lijkt recruitment echter nog weinig te lijden.

Lang leve digitalisering

Dat heeft er uiteraard mee te maken dat er op dit moment duidelijke hygiënemaatregelen voor jou en de kandidaten zijn. Je kent ze wel:

  • schud geen handen
  • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog (en groet met de buitenkant!)
  • was je handen regelmatig en goed
  • gebruik papieren zakdoekjes

Maar hét medicijn voor recruitment kunnen weleens de tools zijn die we te danken hebben aan digitalisering. Want als de nood echt aan de man is, hoeven kandidaten natuurlijk helemaal niet naar kantoor te komen voor een gesprek. Iemand face-to-face zien en spreken kan prima via videobellen. Assessments kunnen digitaal plaatsvinden, contracten kunnen via de mail worden afgehandeld en ook onboarding kan online. En je droomkandidaat kan daarna lekker beginnen met een hele periode thuiswerken. Kortom, voorlopig kun je als recruitment nog wel even vooruit en is het beeld uit de eerste alinea slechts een worst case-scenario. Ons advies: trek niet de stekker eruit maar blijf in contact met de markt, juist nu. Zo ben jij straks klaar voor coronavrije tijden.

Deel dit artikel

Paul Poley

Copywriter

Paul Poley is copywriter en schrijftrainer. Hij houdt ervan om best ingewikkelde materie zo toegankelijk mogelijk te maken. Paul is eigenaar van tekstbureau Poley Tekst: www.poley-tekst.nl

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!