13 juli 2018

Afgelopen jaar heeft Dutchwebshark een dedicated retail team opgebouwd. Samen met een aantal mooie organisaties, waaronder Jumbo Supermarkten, Praxis DIY, Intertoys, Specsavers en Samsung, is dit een groot succes!

Dat succes moet gevierd worden, daarom hebben wij 8 februari ons eerste “Retail dinner with the Sharks” georganiseerd. In de Harbour Club verwelkomden wij de recruitment- en HR professionals van Praxis DIY, Specsavers, Jumbo Supermarkten en Samsung om elkaar te inspireren, te verbinden en onze krachten te bundelen.

Je kan de data immers niet uit Dutchwebshark halen.

Inspiratie en data stonden centraal deze avond. Op basis van een aantal, op realiteit gebaseerde, casussen bedachten we in groepen diverse talent acquisitie strategieën. Natuurlijk niet aan de hand van ons onderbuikgevoel, maar met verschillende rapportages als leidraad. Je kan de data immers niet uit Dutchwebshark halen.

De casussen

Case nummer één betrof de Sales Advisors: hoe zorg je als grote fashion organisatie dat je 500 Fashion Sales Advisors aanneemt binnen één jaar voor winkels verspreid in heel Nederland? De Vacature Markt Analyse en het persona toonden aan dat deze professionals wel een LinkedIn account hebben, maar hier niet actief op zijn. Wellicht dus niet het beste medium om deze professionals te bereiken.

Enkele ideeën waren het inzetten van andere social media, zoals Instagram en Snapchat, het organiseren van een groot event met een aantal influencers en het netwerk van de huidige werknemers volop inzetten. Een mooie tas als bonus voor een goede kandidaat misschien?

Verder werd bediscussieerd hoe je voldoende ervaren Supply Chain Managers vindt voor een distributiecentrum dat in mei 2018 de deuren opent, én voor twee andere centra waarvan de openingsdata nog niet bekend is. De combinatie tussen actief engagen, het opbouwen van een talentpool en deze professionals warm houden door relevante content in een online applicatie te delen, bleek het winnende antwoord.

In de Harbour Club verwelkomden wij de recruitment- en HR professionals van Praxis DIY, Specsavers, Jumbo Supermarkten en Samsung om elkaar te inspireren, te verbinden en onze krachten te bundelen.

Last but not least werd een groep uitgedaagd om 5 Ruby on Rails Developers te vinden in 2018 én nog eens 15 voor 2020 voor een organisatie in Apeldoorn. Hier toonde de data duidelijk aan dat de locatie buiten de Randstad niet bevorderend werkt, maar dat er wel professionals in het buitenland te vinden waren. Met een persoonlijke en gerichte strategie, waaronder out of the box ideeën zoals een 10-keer vliegenkaart, zouden we deze Developers naar Apeldoorn kunnen trekken.

Diner

De avond heette niet voor niks “Dinner with the Sharks”, innovatieve ideeën komen natuurlijk niet op een lege maag. Tijdens een uitgebreid diner werd volop genetwerkt en geïnspireerd.

Wij willen de aanwezigen bedanken voor een mooie avond en we zijn onwijs trots op ons retail team! Op naar een nog succesvoller jaar, zodat we volgend jaar “Retail dinner with the Sharks 2.0” kunnen realiseren.

Deel dit artikel

Joyce Jansen

Marketing Consultant

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Meer weten over ons Retail team?

Vraag alles aan Diede.