7 november 2019

Bij Dutchwebshark vinden we strategische partnerships met onze klanten van groot belang. Ofwel, een succesvolle samenwerking gebaseerd op eerlijkheid, transparantie en gelijkwaardigheid. Precies zo’n samenwerking hebben we met Praxis. Jet Bouwman van Praxis vertelt je hoe dit er in de praktijk uitziet.

Naam

Jet Bouwman

Functie

Manager Employer Branding en Recruitment bij Praxis

Quote

“Ik hecht veel waarde aan strategische partnerships, dat waardeer ik ook in onze samenwerking met Dutchwebshark.”

“Ik hecht veel waarde aan strategische partnerships, dat waardeer ik ook in onze samenwerking met Dutchwebshark.” Jet Bouwman, Employer Brand & Recruitment Manager bij Praxis, windt er geen doekjes om. Met haar ruime ervaring in de retail heeft ze nogal wat ervaringen met leveranciers opgedaan. En kennelijk springt Dutchwebshark eruit. Haar uitspraak maakt vooral nieuwsgierig. Want hoe ontstaat zo’n partnerschap?

Dat is natuurlijk grotendeels door het werk zelf, zegt Bouwman. “Voor alle duidelijkheid, Dutchwebshark doet bij ons voornamelijk het recruitment voor de hoofdkantoorfuncties. Denk aan profielen als die van Product Manager, Product Manager Assistent, maar ook aan HR- en marketingfuncties. Voor de werving en selectie in onze circa 200 winkels zijn de winkelmanagers van Praxis verantwoordelijk.” En dat recruitment voor het hoofdkantoor – ter illustratie: in 2018 vulde Dutchwebshark 28 vacatures voor Praxis in – doet Dutchwebshark naar volle tevredenheid.

Wat daarbij helpt, is dat Praxis en Dutchwebshark elkaar vinden in de voorliefde voor data. “Wij zijn datadriven en zij zijn dat ook,” aldus Bouwman. Data spelen volgens haar een rol in het hele recruitmentproces van Dutchwebshark. “Ze beginnen altijd met het searchen van geschikte kandidaten, op basis van data. Met andere woorden, ze gaan proactief de markt op. Iets wat in mijn ogen dé manier is om in 2019 en ook 2020 aan goede professionals te komen. Vervolgens wordt op een heel zorgvuldige manier contact met potentiële kandidaten opgebouwd. Pas als de tijd rijp is, laat Dutchwebshark de vacature zien, waarna mogelijk een interview plaatsvindt.”

Data als basis
Dit hele proces, ‘van awareness tot aanname’, is gestoeld op data. Dat spreekt Bouwman op zichzelf al aan, maar helemaal omdat ze in haar nieuwe rol zelf ook nog iets aan die data heeft. “De zogeheten drop-out-analyse, het onderzoek naar de redenen waarom kandidaten tijdens het proces afhaken, kan waardevolle inzichten over onze Employer Brand opleveren. In theorie kan het zijn dat Dutchwebshark bij de interviews met kandidaten iets te horen krijgt over onze arbeidsvoorwaarden waarmee wij vervolgens ons voordeel kunnen doen.”

Collegiale samenwerking
Naast de inhoud van het werk is vooral de manier waarop Dutchwebshark het werk dóét onderscheidend, vindt Bouwman. “Wat wij voor ogen hebben, is geen traditionele klant-leverancier-relatie. Waarbij de een vraagt en de ander draait. Wij zien veel meer in samenwerking.” En ook daarover is Praxis enthousiast. Dutchwebshark is van hofleverancier uitgegroeid tot strategisch partner. Zo’n strategische relatie ziet er heel anders uit dan een klant-leverancier-relatie. “Het is met name op een open en eerlijke manier samenwerken, samen oplossingen bedenken voor onze vraagstukken. Mooi is dat Dutchwebshark eerlijk aangeeft als ze een keer geen mogelijkheden voor een bepaalde vacature zien. Zoiets horen we liever voor- dan achteraf.”

Andere kenmerken van de samenwerking: helder communiceren, afspraken nakomen, elkaar vaak ontmoeten, goed uitvragen, onzekerheden uiten, alles tegen elkaar kunnen zeggen, en – last but not least – successen vieren. Het lijkt eigenlijk wel een samenwerking tussen collega’s. Bouwman: “Dit tekent de grote betrokkenheid van Dutchwebshark.”

Deel dit artikel

Paul Poley

Copywriter

Paul Poley is copywriter en schrijftrainer. Hij houdt ervan om best ingewikkelde materie zo toegankelijk mogelijk te maken. Paul is eigenaar van tekstbureau Poley Tekst: www.poley-tekst.nl

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!