13 december 2018

Hoeveel video’s en korte filmpjes zie jij langskomen als je je LinkedIn opent? We durven te wedden dat dit een stuk meer is dan 3 jaar geleden. Steeds meer organisaties zien namelijk het belang van videocontent in, ook in de recruitment wereld. Daarnaast is het ook steeds makkelijker om een filmpje te maken.

Naam

Loran Stam

Functie

Marketing Shark bij Dutchwebshark

Quote

De videotrend slaat ook steeds meer over naar de recruitmentbranche, het is een goede manier om professionals een kijkje in de keuken van jouw organisatie te geven. Ook bij Dutchwebshark maken we daar gebruik van. In dit interview vertelt onze video expert, Loran Stam, meer over de effectieve inzet van video’s binnen de recruitmentwereld.

Waarom is videocontent hot?

 Mensen kijken tegenwoordig liever naar beelden dan dat ze een tekst moeten lezen. Om precies te zijn kijkt zelfs 55% van de mensen elke dag naar video’s. Door het maken van korte filmpjes geef je snel een goed beeld van een product, organisatie of persoon. Dit trekt dan ook veel sneller de aandacht dan een lange lap tekst én zorgt ervoor dat je makkelijker je aandacht erbij houdt.

Bron: marketingfacts.nl

Wat is het doel van video’s in de recruitmentbranche?

Recruitment is gefocust op het werven van de beste kandidaten voor vacatures. Toch komt het nog vaak voor dat kandidaten geen goed beeld hebben van de organisaties waar de vacature open staat. Vacatures omvatten vaak lange teksten of opsommingen met algemene informatie over de organisatie, de cultuur en de functie. Hierbij zal de aandacht snel verslappen en dit geeft niet een compleet beeld van de organisatie en de afdelingen. Video’s geven daarentegen wel een goede impressie!

Korte video’s geven professionals meer inzicht in de cultuur en de werkwijze van organisaties. Het uiteindelijke doel is om kandidaten te triggeren, te amuseren en te informeren.

Het uiteindelijke doel is om kandidaten te triggeren, te amuseren en te informeren

Hoe zet Dutchwebshark video’s in?

Wij zijn steeds meer bezig met het maken en ontwikkelen van videocontent. Voor onze klanten maken wij bijvoorbeeld impressie- en vacaturevideo’s. Impressievideo’s laten organisaties als geheel zien. Deze beelden hebben als doel om het totaalbeeld van de organisatie te visualiseren.

Waar impressievideo’s de gehele organisatie in beeld brengen, focussen de vacaturevideo’s op, de naam zegt het al, de functie zelf. Door het schieten van sfeerbeelden en het afnemen van interviews met werknemers van de desbetreffende afdeling zijn deze video’s een effectief Job Brandig middel. In deze video’s worden de key-features van de baan benoemd, zoomen we dieper in op de benefits en brengen we het team in beeld.

Ook zit Dutchwebshark nu in de introductiefase van zogenaamde Job Branding pages. Dit zijn online pagina’s die de USP’s van een vacature en organisatie in beeld brengen. Deze pagina’s worden versterkt door een goede film erop te plaatsen.

Een video die op een laagdrempelige manier informatie en de USP’s van de vacature toont aan kandidaten is veel effectiever dan tekst

Hoe pak je het aan als je gaat filmen bij de klant?

Communicatie met de klant is heel belangrijk. Door van tevoren te onderzoeken met de klant wat zij willen en verwachten van de video, kunnen we een goed plan van aanpak maken. We bespreken onder andere welk key-elementen in de film moeten komen, zodat deze goed aansluit bij de vacature, de organisatie en uiteraard de doelgroep.

Hoe zie jij de toekomst van video content in de recruitmentbranche?

Ik verwacht een nog sterkere groei te zien van videocontent in de recruitmentwereld. Ik ben ervan overtuigd dat de inzet van filmpjes in deze krappe markt een belangrijk middel is om professionals aan je organisatie te verbinden.

Een video die op een laagdrempelige manier informatie en de USP’s van de vacature toont aan kandidaten is veel effectiever dan tekst. Niet alleen bij kandidaten die actief op zoek zijn, maar zeker ook bij latente professionals die door video’s getriggerd kunnen worden.

 

Deel dit artikel

Joyce Jansen

Marketing Consultant

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

WIL JE MEER WETEN?

Vraag alles aan Joyce.