19 mei 2022

Een talentpool is een ‘levende database’ met kandidaten voor jouw toekomstige vacatures. Op lange termijn is dit essentieel voor de groei van jouw organisatie. Data verzamelen over je talentpool is key. En door jouw talentpool goed te onderhouden maak je potentiële medewerkers enthousiast over jouw organisatie en denken zij in de toekomst aan jou als ze klaar zijn voor een overstap. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Hoe bouw je een talentpool én hoe onderhoud je deze? Daar gaan we jou in deze case meer over vertellen!

De belangrijke zaken bij het bouwen van een talentpool zijn:
  • Kom in contact met je doelgroep;
  • Leer je doelgroep kennen: weet waar zij zich bevinden, wat hen drijft, waarom zij wel of niet bij jou zouden willen werken;
  • Speel jezelf in de kijker: als kandidaten uit talloze vergelijkbare vacatures kunnen kiezen, zul je moeten opvallen. Dat betekent dat je zichtbaar moet zijn op de juiste kanalen, en inspeelt op precies die aspecten waardoor een professional een overstap naar een andere baan (en dan het liefst bij jouw organisatie) overweegt.

Klantcase
Eén van onze partners – een financieel dienstverlener – heeft een doorlopend vraagstuk als het gaat om commercieel medewerkers. Uit onderzoek vooraf is gebleken dat de vacaturedruk meer dan 150% is. Dat betekent dat 100 professionals die voldoen aan het profiel, in ieder geval uit 150 openstaande vacatures kunnen kiezen. Een bizar hoge vacaturedruk dus. En dan te bedenken dat die professionals in principe niet actief opzoek zijn naar een nieuwe baan.

Aanpak
Het is daarom van belang om eerst de doelgroep te definiëren. Samen met de klant hebben we een meeting gehad waarin we de doelgroep volledig onder de loep namen. Wie willen we benaderen, wat zijn belangrijkste eisen en in welke regio wonen of werken zij? Kunnen we eventueel uitbreiden naar omliggende regio’s waar minder vacatures zijn? Een greep uit de vragen die je duidelijk moet hebben voordat je de talentpool gaat bouwen, zodat je precies weet welke profielen je kan opslaan in je ‘database’. Oja en niet te vergeten: richt een tool in waarin je deze database bij kunt houden.Vervolgens hebben we een doelgroeponderzoek opgezet. Tijdens dit onderzoek zijn we heel veel data gaan verzamelen, zoals: wat drijft deze professionals (qua werk inhoudelijk, organisatie, en samenwerking)? En via welke kanalen oriënteren zij zich op een nieuwe baan? Deze data vertaal je vervolgens naar strategie, en dat ga je vervolgens in de praktijk brengen. Zo zijn vacature- en communicatie teksten herschreven, en is een gerichte advertising campagne opgezet via Instagram (één van de kanalen waar zij actief zijn). Daarin hebben we ingespeeld op aspecten die de doelgroep belangrijk vindt. Denk aan: ontwikkelingsmogelijkheden, de wens om samen te werken in een jong team en vrijheid binnen de rol. Daarnaast zijn we gericht gaan sourcen om zo onze talentpool op te bouwen.

Uitkomst
In de eerste drie maanden is een van de korte termijn doelen behaald: we hebben drie hires kunnen realiseren, die via verschillende wegen binnen zijn gekomen (advertising campagnes maar ook via onze benadering op LinkedIn). En de basis is gelegd voor de lange termijn strategie: we hebben een contentkalender opgesteld op basis van de data, zodat we in contact kunnen blijven met het deel van de doelgroep dat nog niet open staat voor een volgende stap.De reden dat deze case zo succesvol is, is omdat we onze talentpool hebben gebaseerd op data. We zijn echt in de huid van onze doelgroep gekropen. Zo konden we op hun wensen en behoeften inspelen.

Nog een tip
Bij Dutchwebshark verzamelen we al sinds jaar en dag data in systemen die inmiddels helemaal ingericht zijn. Begrijpelijk als je dat zelf nog niet hebt – maar alle beetjes helpen! Dus leg een Excel bestand aan en verzamel data. Of stuur een survey uit onder je eigen medewerkers, want ook zij zijn jouw doelgroep. Wil jij ook weten hoe jij het bouwen en onderhouden van een talentvol het beste aan kan pakken? Wij vertellen je er alles over tijdens onze masterclass op 23 juni!

Deel dit artikel

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Meer weten?

Neem dan contact op met Saskia!