14 februari 2022

Geen CV’s schuiven, maar dankzij een datagedreven recruitmentproces de beste oplossing voor het arbeidsvraagstuk realiseren. Dat is de reden dat Emma Mensen - nu Client Success Manager - in oktober 2021 de overstap naar Dutchwebshark maakte. “De visie van Dutchwebshark sprak mij direct aan”, vertelt Emma enthousiast.

Naam

Emma Mensen

Functie

Client Success Manager bij Dutchwebshark

“Hier ben je echt een strategisch partner van de klant, geen leverancier van kandidaten. Dankzij alle data die wij verzamelen, zijn we namelijk in staat om de klant goed te adviseren en het proces continu bij te sturen. Dat is zo waardevol.”

Datagedreven recruitmentstrategieën 

Data vind je dan ook in élk project van Dutchwebshark terug. Zelfs voordat een opdracht van start gaat, wordt de markt in kaart gebracht om de juiste strategie te bepalen. “Ook na de start verzamelen we in elke stap van het proces data”, licht Emma verder toe. “Dit zorgt enerzijds voor veel inzicht voor de klant, anderzijds kunnen we hierdoor direct de adviesrol pakken. Zo delen we bijvoorbeeld benchmarks over het salaris, geven we inzicht in drijfveren van de professionals en meten we de bekendheid van de organisatie als werkgever. Soms kennen professionals de klant bijvoorbeeld wel van hun diensten of producten, maar hebben ze geen idee hoe het is om daar te werken. Dan is het belangrijk om marketing te betrekken voor een gerichte employer branding strategie.”

Dankzij al deze informatie optimaliseer je dus continu het recruitmentproces. Je weet hierdoor precies aan welke knoppen je moet draaien om succesvol te zijn en goede kandidaten aan te trekken. “Dat maakt mijn werk ook een stuk makkelijker”, vertelt Emma lachend. “Als Client Success Manager – de naam zegt het al – is het namelijk mijn taak om opdrachten tot een succes te brengen. Hiervoor stuur ik de Talent Consultants aan, zij voeren het proces daadwerkelijk uit, en schakel ik regelmatig met de klant om de strategie bij te sturen. Daarnaast is mijn blik altijd gericht op de toekomst. Ik vraag mezelf continu af hoe we de klant niet alleen nu, maar ook op de lange termijn het beste kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan het opbouwen en warmhouden van talentpools of het oppakken van meerdere rollen.” 

Vanaf moment één veel vertrouwen 

Om dit te realiseren, zit Emma regelmatig met HR, recruitment en de hiring managers van allerlei organisaties aan tafel: “onze klanten komen uit hele verschillende branches, van de zorg en overheid tot financiële organisaties en consultancybureaus. Hierdoor kom je met hele diverse rollen in aanraking, dat maakt het werk afwisselend. Bij Dutchwebshark krijg je vanaf moment één veel verantwoordelijkheid, je neemt dus best een sprong in het diepe. Maar bij mij werkt dat heel goed, ik vind het juist fijn en bijzonder dat je zo snel dat vertrouwen krijgt.”

Je ideeën en input worden overigens niet alleen bij de klant gewaardeerd, ook intern is alle feedback welkom. “We zijn een relatief kleine organisatie”, deelt Emma. “Hierdoor kun je altijd overal over meedenken, je input wordt echt gewaardeerd. Een groot voordeel is ook dat je niet door allerlei lagen heen hoeft om iets te bereiken. Wat ik vandaag bedenk, kan morgen gerealiseerd worden. Dat komt ook door de ondernemersmentaliteit die in de hele organisatie heerst, iedereen is gedreven om het beste resultaat te behalen. Maar dat neemt gelukkig niets weg van de fijne sfeer. Van een spontane borrel tot uitgebreide kwartaalmeetings en gezellig samen lunchen, de stemming zit er altijd goed in.”

Word jij ook enthousiast van deze ondernemende cultuur, onze visie op recruitment en natuurlijk de rol van Client Success Manager? Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Deel dit artikel

Joyce Jansen

Marketing Consultant

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Joyce!