26 maart 2020

Nog maar 2 weken geleden schreven we dat weinig bedrijven het effect van corona op hun recruitment merkten. Gelukkig met een vooruitziende disclaimer: ‘morgen kan alles anders zijn’.

Hiring freeze

Nu, slechts 14 dagen later, is de situatie niet meer te vergelijken. Van grote tot kleine organisaties, van de KLM tot het restaurant op de hoek: iedereen merkt de gevolgen van het virus en dealt daar zo goed mogelijk mee. Ook in recruitment is de impact van corona niet meer te missen. Het aantal bedrijven dat noodgedwongen werktijdverkorting aanvraagt, loopt per dag verder op. Net als het aantal organisaties waar een complete hiring freeze geldt.

Zorg dat je topfit wordt

Toch betekent dit niet dat jouw recruitmentafdeling de komende tijd op de reservebank moet plaatsnemen. Volg het voorbeeld van topsporters. De Olympische Zomerspelen zijn deze week verplaatst naar 2021. Alle sporters waren even teleurgesteld maar zetten al heel snel de knop om. Nieuwe plannen worden gemaakt om volgend jaar te kunnen knallen. Dat geldt ook voor jou: ga nu keihard trainen zodat je topfit bent als de wedstrijd straks weer gespeeld kan worden. Het is namelijk belangrijker dan ooit om grip te houden op je strategische doelgroepen. Juíst nu je misschien minder mensen of zelfs niemand kunt aannemen. Je wilt immers voorkomen dat je al met 2-0 achterstaat als de wedstrijd losbarst.

Onmisbare professionals

Even opfrissen, je strategische doelgroepen zijn je onmisbare professionals. Elke organisatie heeft deze doelgroepen. De mensen zonder wie je als organisatie niet verder kunt, die bepalend zijn voor je core business. Denk bijvoorbeeld aan:

  • de IT’ers die een belangrijke applicatie in de lucht houden;
  • de marketeers die gave campagnes bedenken; of
  • de consultants die dagelijks de klanten adviseren.

Om je trainingsschema te kunnen opstellen, is het belangrijk te bepalen welke doelgroepen precies strategisch zijn. Breng dus goed in kaart wanneer je core business in gevaar komt als een bepaalde collega zou opzeggen. Kan iemand met een andere functie zijn of haar werk eenvoudig overnemen? Nee? Dan is dit een belangrijke doelgroep om mee in contact te staan voor de toekomst.

Maak echt kennis met elkaar

Ga juist nu in de markt op zoek naar deze onmisbare krachten en maak laagdrempelig met ze kennis.

Voor de trouwe lezer: dat is stap 1 uit het optimaliseren van je héle Candidate Journey.

Wat vinden deze mensen bijvoorbeeld belangrijk in een baan? Zien ze zichzelf ooit werken bij jouw organisatie of niet? Zijn het voetballers, tennissers of dansers? Kijken ze elke avond Netflix op de bank of worden ze juist gelukkig van een potje Catannen?  Door ook juist deze niet-zakelijke informatie op te halen, leer je de doelgroep écht kennen en weet je hoe je ook in deze tijden met ze in contact kunt blijven.

Zodra de handen (online) zijn geschud, ben je klaar voor de tweede stap uit de Candidate Journey: een relatie opbouwen en als organisatie top-of-mind blijven. Over 2 weken gaan we hier dieper op in en helpen we je op weg.

Wil je hier voor die tijd al mee aan de gang? Of wil je een keer sparren over welke van jouw doelgroepen nou precies strategisch zijn? Plan dan een (gratis én vrijblijvend) adviesgesprek met ons in. Ook wij vinden het namelijk superbelangrijk om elkaar in deze tijden te helpen waar het kan. We denken dus graag met je mee.

Deel dit artikel

Paul Poley

Copywriter

Paul Poley is copywriter en schrijftrainer. Hij houdt ervan om best ingewikkelde materie zo toegankelijk mogelijk te maken. Paul is eigenaar van tekstbureau Poley Tekst: www.poley-tekst.nl

Nooit meer iets missen?

Laat je gegevens achter en mis geen update meer

  • We sturen je alleen maar artikelen die wij het delen waard vinden!

Meer weten?

Vraag alles aan Joyce